Izvor: VOA, 08.Feb.2022, 14:47

Vučić sa britanskim izaslanikom o situaciji u reginu, izgradnji mira i poverenja

Specijalni izaslanik premijera Velike Britanije Stjuart Pič boravi u utorak u Beogradu, gde je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji u regionu, kao i o budućoj saradnji u cilju izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za održivi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. Pič je rekao da njegovo imenovanje predstavlja jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti bezbednosti, stabilnosti i ekonomskom napretku Zapadnog Balkana. Kada je u pitanju odnos Beograda i Prištine, britanski izaslanik je naglasio da će sa partnerima iz Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država raditi na podršci dijalogu, sapšteno je iz Vučićevog kabineta nakon sastanka, peneo je FoNet. U saopštenju se navodi da Aleksandar Vučić očekuje da će izaslanik Pič svojim iskustvom i poznavanjem prilika u regionu dati doprinos i podršku konstruktivnom nastavku dijaloga Beograda i Prištine. Vučić je istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata čiji je cilj povezivanje u regionu, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja. On je istakao da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja je pokretač ne samo inicijative "Otvoreni Balkan", koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona. Vučić je naglasio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i da ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu za rešavanje svih otvorenih pitanja.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svečani doček za bugarskog premijera ispred Palate "Srbija"

Izvor: RTS, 08.Feb.2022

Predsednica Vlade Ana Brnabić organizovala je ispred Palate "Srbija" svečani doček za bugarskog kolegu Kirila Petkova koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu, a sa kojim će imati "tet a tet" razgovor. . Nakon razgovora Brnabićeva i Petkov pridružiće se delegacijama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.