Vučić sa Klugeom: Srbija globalni lider, primer humanosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 03:12

Vučić sa Klugeom: Srbija globalni lider, primer humanosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa regionalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hansom Klugeoma koji je naglasio da se Srbija dobrom strategijom imunizacije svrstala među globalne lidere.

Kluge je čestitao predsedniku Vučiću na liderstvu i ličnom zalaganju da obezbedi vakcine.

"Srbija je vakcinu prihvatila kao proizvod koji spasava život i nije na to gledala geopolitički", rekao je dr Kluge.

Vučić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvalio Klugeu na ličnom angažovanju i podršci tokom aktuelne pandemije, posebno na tehničkoj pomoći i ekspertizi.

Ovom prilikom upoznao je zvaničnika SZO sa rezultatima imunizacije u Srbiji i planovima kako da se vakcina obezbedi svim građanima koji budu želeli da je prime.

Dvojica sagovornika su se saglasili da bi svet trebalo da poveća proizvodne kapacitete za vakcine, kao i da razvije nove adekvatne terapije za borbu protiv kovid-19, i, s tim u vezi, radi na povećanju stepena poverenja građana u nauku.

Predsednik je upoznao dr Klugea sa planovima za unapređenje rada Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak.

Hoćemo da od Torlaka napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u Evropi, rekao je Vučić.

Pored saradnje u borbi protiv pandemije kovid-19, razgovarali su i o saradnji na unapređenju zdravstvene zaštite u našoj zemlji i drugim zajedničkim aktivnostima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.