Vučić sa Bilčikom i Fajonovom o rezultatima međustranačkog dijaloga

Izvor: RTS, 07.Feb.2020, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Bilčikom i Fajonovom o rezultatima međustranačkog dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Tanjom Fajon.
U saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika navodi se da su imali "otvoren i konstruktivan dijalog o evropskom putu Srbije i konkretnim rezultatima posle međustranačkog dijaloga o poboljšanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbornih uslova, u kome su predstavnici EP bili posrednici".

Predsednik Vučić je naglasio da je Skupština Srbije u kratkom roku izabrala Nadzorni odbor u Narodnoj skupštini i tri člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, čime je ispunjena i poslednja obaveza dogovorena u međustranačkom dijalogu.
Rekao je da je predlog smanjenja cenzusa sa pet na tri odsto rešenje koje će značajno unaprediti reprezentativnost parlamenta i dati dodatni impuls pluralizmu.
Predsednik Vučić je članove Evropskog parlamenta obavestio i o usvajanju predloga opozicione poslanice Gordane Čomić o većem učešću žena na izbornim listama, čime će one činiti najmanje 40 odsto kandidata na listama za republičke i lokalne izbore.
Šta su poručili Bilčik i Fajonova Izvestilac Bilčik i predsedavajuća Fajon pozdravili su prisustvo predstavnika Evropske komisije juče u Beogradu.
Izvestilac Bilčik je istakao da je njegov posao, kao izvestioca Evropskog parlamenta, da dobije konsenzus zemalja EU za proširenje.
Naglasio je da će se posle izbora zalagati za promene u Srbiji u oblasti vladavine prava i jačanja poverenja u institucije, što je veoma važan deo procesa pristupanja Srbije EU.
Predsedavajuća Delegaciji Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Tanja Fajon je naglasila da je važno da vrata dijaloga sa celom opozicijom ostanu otvorena.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić s Bilčikom i Fajon o izbornim uslovima i evropskom putu Srbije

Izvor: Beta, 07.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s poslanicima Evropskog parlamenta, Vladimirom Bilčikom i Tanjom Fajon, o evropskom putu Srbije i konkretnim rezultatima posle dijaloga srpske vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova, u kojem su njih dvoje bili posrednici.Fajon,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.