Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s Volodinom: Odnosi Srbije i Rusije veoma bliski

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu na sastanku s predsednikom donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslavom Volodinom da su odnosi dve zemlje veoma bliski, ali da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje.

"Srbija pridaje izuzetan značaj unapređenju sveukupnih odnosa sa Rusijom, kao strateškim partnerom i jednim od najznačajnijih ekonomskih partnera", rekao je Vučić, saopštio je njegov kabinet.

Vučić je zahvalio na "čvrstoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i doslednoj podršci" Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naporima da pitanje Kosova bude rešeno mirnim i diplomatskim sredstvima, putem dijaloga, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, on je izrazio zahvalnost i na "podršci i pravovremenoj i odlučnoj osudi ponovnog upada" jedinica kosovskih specijalnih snaga na sever Kosova 28. maja i "brutalnog privođenja Srba, čiji je cilj bio zaplašivanje srpskog naroda" na Kosovu.

Vučić je izrazio žaljenje što je ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, pripadnik Misije UN na Kosovu, povređen prilikom "brutalnog hapšenja" tokom te operacije, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, predsednik Srbije je upoznao predsednika Državne dume Federalne skupštine Rusije sa problemima u dijalogu sa Prištinom i naveo da Priština još nije ispunila jedini uslov iz Briselskog sporazuma, formiranje Zajednice srpskih opština.

Kako se navodi, Volodin je pozvao Vučića da se prilikom naredne posete Moskvi obrati poslanicima Državne dume, što je Vučić prihvatio, rekavši da je za njega velika čast da govori o odnosima Srbije i Rusije u ruskom parlamentu.

Volodin je pozdravio ekonomski napredak Srbije i ocenio da je taj uspeh "još veći ako se ima u vidu činjenica da je postignut u izuzetno teškim geopolitičkim okolnostima", stoji u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.