Predstavnici EP: Imali smo iskrene razgovore sa političkim akterima u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2019, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici EP: Imali smo iskrene razgovore sa političkim akterima u Srbiji

Predstavnici delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn saopštili su danas da su imali iskrenu razmenu stavova na sastancima u Srbiji sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što im je omogućilo da bolje razumeju izazove i podele na srpskoj političkoj sceni.

U saopštenju je navedeno da će razmotriti te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << strankama u Narodnoj skupštini.

Kako je navedeno, cilj misije bio je da delegacija Evropskog parlamenta sasluša lidere u Parlamentu i predstavnike glavnih političkih stranaka, kako bi što bolje razumeli političku atmosferu u Srbiji i identifikovali konkretna pitanja koja bi mogla da vode do poboljšaja političkog dijaloga i političke kulture u Narodnoj skupštini Srbije.

Kao što je nedavno najavio Dejvid Mekalister, predsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, sastanak je održan u kontekstu istraživačke misije Evropskog parlamenta o jačanju političkog dijaloga u Narodnoj skupštini Srbije.

"Imali smo iskrenu razmenu stavova na našim sastancima sa svim političkim akterima iz stranaka vladajuće većine i opozicionih partija, što nam je omogućilo da bolje razumemo izazove i podele na srpskoj političkoj sceni. Razmotrićemo te razgovore, dati predloge za dalje postupanje i ostati spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim strankama u Narodnoj skupštini", navode iz delegacije Evropskog parlamenta.

Vučić razgovarao sa Kukanom i Flekenštajnom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Evropskog parlamenta, koju predstavljaju Eduard Kukan i Knut Flekenštajn o političkoj atmosferi i konkretnim pitanjima u cilju omogućavanja dijaloga parlamentarnih stranaka, saopšteno je iz predsedništva.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove Dejvid Mekalister je, tokom poslednjeg susreta sa predsednikom Vučićem, najavio dolazak delegacije EP u okviru "istraživačke misije" Evropskog parlamenta o jačanju parlamentarnog dijaloga u Skupštini Srbije, navodi se u kratkom saopštenju.

Kukan i Flekenštajn sastali su se juče sa poslanicima u Skupštini Srbije, a danas su predviđeni sastanici sa vanparlamentarnim strankama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.