Vučić prosvetarima: Imaćete uskoro veće plate nego ikada; Ne verujem da će Priština ispuniti dogovore

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić prosvetarima: Imaćete uskoro veće plate nego ikada; Ne verujem da će Priština ispuniti dogovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Majdanpeku, gde je obišao renovirane zgrade Gimnazije i tehničke škole. On je poručio zaposlenima u prosveti da će veoma brzo imati veće plate i da će se gledati da imaju što bolje uslove za rad.

Vučić je učenicima, koji danas polaze u školu, poručio da im znanje niko ne može oduzeti. Od njih je zatražio da budu marljivi i vredni da više rade i uče i slušaju nastavnike ali i da će se gledati da svima onima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ih uče i učestvuju u tom procesu bude bolje i imaju bolji materijalni položaj i uslove rada.

- Imaćete veoma brzo svi, ne velike i ne dovoljne, ali svakako veće plate nego ikada - poručio je Vučić prosvetnim radnicima.

Obraćajući se učenicima Četvrtog razreda Tehničke škole, ekonomski smer, rekao je da je država uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole, i poručio im da izaberu sami šta će da studiraju.

Kaže da je čuo u Engleskoj da motivacija učenika može biti 40 odsto veća kada je škola lepo opremljena i kada uče iz kvalitetnih udžbenika.

Rekao je mladima da razmišljaju kako mogu da doprinesu društvu i dodao da su obično najbolja rešenja ona koja zahtevaju mnogo truda i rada, a ne laka.

Na zgradi u kojoj se nalaze obe škole, urađena je fasada, zamenjena kompletna stolarija, nabavljena nova oprema i inventar, a zamenjen je i sistem grejanja pa će se učenici ubuduće, umesto na mazut, grejati na pelet.

U holu škole postavljena je izložba fotografija koja prikazuje kako je škola izgledala ranije.

Obe škole pohađa ukupno oko 400 učenika.

Inače, Vučić je seo u zadnju klupu kada je došao da razgovara sa učenicima.

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, koji je, takođe posetio školu u Majdanpeku, rekao je da deca ne bi trebalo mnogo da čitaju, već više da imaju praksu.

Na to mu je predsednik Vučić poručio da polazi verovatno od sebe i da bi deca trebalo da imaju i teoriju i praksu.

Pošto je Drobnjak posle toga seo pored njega, Vučić je ustao, i u šali, kazao da je "uvek bežao od takvih".

Nakon razgovara sa učenicima Vučić je obišao fiskulturnu salu, gde je odigrao stoni tenis sa đacima.

U poseti školi u Majdanpeku nalaze se i ministar obrazovanja Mladen Šarčević, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Priština zbog Samoopredeljenja ne može da ispuni dogovore iz Brisela

Predsednik Srbije istakao je da vlasti u Prištini, i da hoće, mada nije siguran da žele, ne mogu da ispoštuju dogovore iz dijaloga, zbog pritiska Samoopredeljenja Aljbina Kurtina, te dodao da će Srbija insistirati na slučaju Mitrović, koji je trebalo da pokaže ko odlučuje na Kosovu.

- Mi smo u stanju da uradimo sve što smo se dogovorili i poštujemo dogovore, a za njih sve i da hoće, a nisam siguran u to, mislim da nisu u stanju - kazao je on novinarima u Majdanpeku.

Upitan koga će da podrže Srbi na Kosovu rekao je da je to teško pitanje jer se sve političke stranke zalažu za očuvanje trenutnog stanja, odnosno jednostrano proglašenu nezavisnost, a posle za odlučivanje o ujedinjenju sa Albanijom, dok Samoopredeljenje kao prvu tačku u svom programu i ima za cilj Veliku Albaniju.

- U toj političkoj atmosferi, pod pritiskom Samoopredeljenja, pitanje je da li stvarno verujete da mogu da isporuče nešto - kazao je Vučić.

Istakao je da će Srbija insistirati na slučaju Mitrović, ocenjujući da ta vrsta ponižavanja ne dolazi od Albanaca, već je predstava za neke druge, koja je trebalo da pokaže ko odlučuje na Kosovu.

- Kao da ne znamo ko ima tamo vlast od agresije NATO. Tražićemo argumente i borićemo se. Posle izvesnog vremena morate da izađete sa argumentima ili da se povučete. Verujem u snagu naših argumenata i istinu - rekao je Vučić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: O hapšenju Mitrovića razgovaraću i sa generalnim sekretarom UN

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će o hapšenju Bogdana Mitrovića na Kosovu razgovarati u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom i američkim i ruskim zvaničnicima tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija..."Pokrenućemo to pitanje i sa nekim američkim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.