Vučić pročitao koliko je Đilas zaista zaradio i poručio: Moji ciljevi su sveti

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pročitao koliko je Đilas zaista zaradio i poručio: Moji ciljevi su sveti

Beograd -- Predsednik Srbije, nakon obilaska zgrade Hitne pomoći u Beogradu, pročitao javnosti ukupne prihode lidera SZS Dragana Đilasa.

Komentarišući jučerašnje hapšenje direktora "Dajrekt medije" i dva odgovorna lica iz sektora marketinga u RTS-u, Aleksandar Vučić izjavio je da, iako ne želi da krši prezumpciju nevinosti pritvorenih, mora da konstatuje da do sada političari nisu odgovarali za kriminal i korupciju već su postavljali druga lica iza sebe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kao primer pomenuo je "pljačku Bulevara za koju su kao krivca postavili vozača". "Zašto Dragan ĐIlas, inače nekadašnji vlasnik Dajrekt medije i bivši predsednik DS, nije održao konferenciju za medije kada su napadnuti poslanici Demokratske stranke, a jeste kada je dirnuta njegova imovina?, upitao je Vučić.

Vučić je rekao da je veoma zanimljivo i da je Đilas tokom jučerašnje konferencije za medije rekao da će dovesti tužioce koji će govoriti ko će biti uhapšen, što je po njemu prikazivanje toga kakvu bi on diktaturu zaveo. Naglasio je da o tome ko će biti uhapšen odlučuju sud i sudije.

Ključna stvar u svemu je, ne koliko je zaradio, već taj što je ceo sistem napravljen da vi kao jedan od najviših nosilaca vlasti imate privatne firme koje prave najveći biznis i najveće pare, kazao je predsednik Srbije i dodao da se to nigde u svetu ne radi.

Potom je novinarima pročitao podatke o tome koliko je Đilas zaradio prethodnih godina, kada je DS bila na vlasti. "Za ove stručnjake i kretene da pročitam precizno šta je išlo preko računa, to je ono što je izračunato a ovo ostalo ne mož' se povata", rekao je Vučić.

Potom je pročitao zbirne prihode poslovanja četiri Đilasove firme, a po kojima je taj prihod rastao iz godine u godinu. Prema podacima koje je pročitao, te firme prihodovale su u periodu od 2000. do 2003. dva miliona evra s neto dobiti 620.000.

Sledeći period doneo mu je zaradu od 14 milijardi dinara, što je u evrima 179 miliona. Od 2008-2012. prihod je iznosio 32 milijarde dinara, što je u evrima 332 miliona. U 2012-2014. zarada je bila 106 miliona.

Dakle, do sada je zaradio 619.688.269 evra za sve ove godine, dakle obmanuo sam građane, nije 500 miliona

"Moji ciljevi su sveti, šta će da piše za 50 godina, ko je šta uradio i ko je šta ostavio", poručio je on.

Predsednik je rekao da moraju da budu uhapšeni napadači koji su u noći između utorka i srede izleteli na auto-put "Miloš Veliki" i palicama lupali vozila koja su uspeli da zaustave, povredivši pritom troje ljudi.

"Svi će biti pohapšeni. Kako to može da se spreči? Pa, svi će biti pohapšeni", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

"Svi koji su tamo tukli ljude, sa palicama izlazili na auto-put, ta banda će da bude pohapšena", dodao je predsednik.

Prema pisanju medija, više od 10 osoba, sa fantomkama na glavama, nešto iza ponoći između utorka i srede, presrelo je dva vozila kod Mislođina i razlupala ih palicama, a potom su pobegli.

Policija je ubrzo stigla na mesto napada i zatekla dva razlupana vozila i četvoricu mladića od kojih su trojica povređena u incidentu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik: Prihod četiri Đilasove firme rastao samo dok je bio na vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su četiri najznačajnije kompanije u vlasništvu Dragana Đilasa - Multikom grupe, Dajrekt medije, Emoušn prodakšn i Ovejšn B.B.D.O u periodu dok je on bio na vlasti ostvarile prihod od 619.688.269 evra...On je rekao da je poslovni prihod tih kompanija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.