Vučić primio akreditive novih ambasadora FOTO

Izvor: B92, 26.Sep.2022, 11:23

Vučić primio akreditive novih ambasadora FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Austrije Kristijana Ebnera.

U razgovoru sa ambasadorom Ebnerom, Predsednik Vučić je izrazio nadu da će tokom njegovog mandata nastaviti konstruktivna i uspešna sveobuhvatna saradnja između Srbije i Austrije i učvršćivanje bliskih i prijateljskih odnosa dveju zemalja.

Osvrnuvši se na nedavne razgovore koje je sa saveznim kancelarom Republike Austrije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karlom Nehamerom vodio na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, predsednik Vučić je istakao da intenzitet susreta pruža doprinos nastavku evropskih integracija i očuvanju stabilnosti našeg regiona i potvrđuje obostranu nameru da dodatno učvrstimo međusobno poverenje i saradnju u oblastima koje su od značaja za obe zemlje.

Predsednik Vučić je konstatovao da je ekonomska saradnja Srbije i Austrije veoma razvijena, ali da u predstojećem periodu očekuje njeno dalje jačanje.

Ambasador Ebner je, predajući akreditivna pisma predsedniku Vučiću, istakao da Austrija pruža jasnu podršku evrointegracijama Srbije i politici regionalne stabilnosti za koju se naša zemlja dosledno zalaže.

Novoizabrani ambasador je dodao da će nastaviti da radi na unapređenju saradnje od obostrane koristi, posebno u oblasti ekonomije, imajući u vidu da je Austrija treći najveći strani investitor i peti spoljnotrgovinski partner u razmeni usluga u Srbiji.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnoj energetskoj situaciji sa kojom se evropske zemlje suočavaju zbog komplikovane globalne političke situacije.

Pored ambasadora Austrije, Vučić je gostio i ambasadorku Belgije. Tom prilikom je objavio fotografiju na Instagram profilu i poželeo joj dobrodošlicu na dužnost.

Nakon belgijskog diplomate usledio je i ambasador Kuvajta. Vučić je naglasio dobre odnose sa tom zemljom i najavio obeležavanje 60 godina prijateljstva, koje će biti obeleženo sledeće godine.

Nakon pomenutih ambasadora usledio je i doček nove ambasadorke Nemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Austrije, Belgije, Kuvajta i Nemačke

Izvor: RTS, 26.Sep.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Austrije, Belgije, Kuvajta i Nemačke. . U razgovoru sa novim ambasadorom Austrije Kristijanom Ebnerom koji je predao akreditivna pisma, predsednik Vučić je, kako se navodi u saopštenju,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.