Vučić poručio: Ne interesuje me rejting, već dobro za Srbiju i građane

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2018, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić poručio: Ne interesuje me rejting, već dobro za Srbiju i građane

To je ono što me vodi napred

 Rukovodim se samo time koliko ću dobrog učiniti za Srbiju i naše građane, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte i:

- -  rekao je predsednik i dodao da se oni koji se ozbiljno bave svojim poslom, koji su ozbiljni i odgovorni državnici, ne rukovode time koliko će ljudi ići za njima, već koliko će dobra i pravih dela učiniti za zemlju i narod.

On je tako odgovorio na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novinara šta očekuje po pitanju podrške evcentualnom rešenju za KiM, u okolnostima u kojima se čini da nema podršku ni u državi, ni u svojoj stranci, medijima, političkim oponentima, nevladinom sektoru, a delom ni u crkvi.

On je istakao da ga to ne interesuje, i ponovio da će, ako se bude u situaciji, izaći pred građane sa nekim predlogom, a u suprotnom, kaže, ostaje da dalje radimo na jačanju Srbije u ekonomskom i svakom drugom pogledu, te da je uveren da se vidi koliko Srbija postaje snažnija i jača.

Vučić je, u kontekstu ideje koju je svojevremeno izneo Dobrica Ćosić o podeli KiM, i komentaru Save Janjića u vezi toga, rekao da treba imati u vidu da je Ćosić to govorio u vreme kada je na KiM živelo 12,5 odsto Srba, a sada upola manje, i da je tada tamo bila naša vojska i policija.

Istakao je da su sada glavni kritizeri svega oni za čije je vreme Crna Gora otišla iz zajedničke države, samoproglašena nezavisnost Kosova 2008. godine "a, izdali su tada svega dva saopštenja", "dok je jedan otišao u Rumuniju da moli da njega ostave na vlasti, a ne onog drugog".

Vučić je rekao da su njegovi prethodnici i politički oponenti "zaslužni" i za to što je pitanje Kosova iz UN, gde imamo prijatelje, izašlo, pa su postavili pitanje pred MSP kojim su pomogli toj nezavisnosti, a 2011. godine uveli carine i direktne granične prtelaze između Srba i Srba.

Naglasio je da su se stvari od Ćosića i njegove ideje promenile i to na gore.

Na pitanje da komentariše izjavu Vuka Jeremića o premijerki Ani Brnabić, Vučić je rekao da je reč o ljudima za koje je važno da se obračunavaju sa ženama, ali i poručio da će iz "Šolakovih i Ðilasovih medija" danas biti srećni, jer o svima njima neće gvoriti kakvi su stvarno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.