Vučić poručio: Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć našem narodu na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić poručio: Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć našem narodu na KiM

Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć i podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji, koja neće biti ni laka, ni jednostavna, ni jeftina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući odlučnost Albanaca da guraju do kraja sa merama. 

Predsednik je poručio da Srbija ne pristaje ni na kakva nova pravila i ucene i pozvao Prištinu da povuče nezakonite, varvarske i protivcivilizacijske tafire, jer u suprotnom neće biti nastavka razgovora.

Dodao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je juče pokušao da upozori domaću i međunarodnu javnost da će to što Priština radi izazvati katastrofu velikih razmera.

- Imajući u vidu odlučnost da guraju do kraja i da ne postoji želja međunaropdnog faktora da situacija bude razresena, moramo da se pripremimo na dugotrajnu pomoć, koja neće biti ni laka, jednostavna ni jeftina - rekao je Vučić.

U obraćanju nakon sastanka sa ministrima i premijerkom, Vučić je rekao da je jedan od načina na koji bi Priština sada da izađe "iz cele priče" jeste da sa nama razgovaraju, a mi da to prihvatimo i da budemo srećni kad vrate tarife na 10 odsto, što Srbiji, poručio je, ne pada na pamet da prihvati.

- Ili da prihvatimo da im damo sve u energetici, a oni će da povuku tarife i da, valjda, prihvatimo novu realnost. Treće, ne znaju ni oni šta je, ali da učinimo nešto za Prištinu da bi ona spasila obraz - rekao je predsednik.

Srbija, poručio je, ni na šta od toga neće da pristane.

- Srbija ne pristaje na nova pravila, nove ucene za zemlju i narod. Povucite tafire, nezakonite, varvarske, protivcivilizacijske... Kada ih povučete, odmah ćemo da razgovaramo na temu koju hoćete, ali dok to ne uradite, da nam divljačkim potezima uvodite u novu realnost - nismo glupi, ali nema tog pritiska koji možete da napravite - poručio je Vučić.

BONUS VIDEO: Prvi snimak početka akcije ROSU
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VUČIĆ POSLE SASTANKA: I ko je govorio istinu, KFOR ili ja?; Brnabić: Ne pravite humanitarnu krizu (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2018

Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć i podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji, koja neće biti ni laka, ni jednostavna, ni jeftina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić BEOGRAD - Moramo se pripremiti na dugotrajnu pomoć i podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.