Vučić odjavio Kurtija: Pitanje statusa KiM je završeno, srećan put u Brisel

Izvor: B92, 29.Nov.2022, 14:13

Vučić odjavio Kurtija: Pitanje statusa KiM je završeno, srećan put u Brisel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je po pitanju statusa KiM to pitanje završeno, i to – u skladu sa Poveljom UN i Rezolucijom SB 12 44.

Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da neće u Brisel otići samo po tablice, već radi sveobuhvatnog sporazuma, o međusobnom priznanju, Vučić je poručio:

"OK. Može da ide u Brisel kada hoće, i kako hoće, njegova volja". “Je li rekao da je što se njega tiče stautsno pitanje završeno… I što se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mene tiče odavno je statusno pitanje završeno, u skladu sa Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244”, poručio je Vučić i ironično dodao: “Srećan put u Brisel mu želim". Kurti je za nemački list "Frankfurter algemajne cajtung" izjavio da ne bi išao u Brisel da pregovara o pitanju registarskih tablica, već radi sveobuhvatnog dogovora, koji, kaže, mora da bude postignut pre proleća 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ ODBRUSIO LAŽNOM PREMIJERU! "Prijatan put u Brisel mu želim"

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je na pitanje novinara izjavu Aljbina Kurtija...Naime, Kurti je danas izjavio da će sledeći put ići u Brisel samo radi rešavanja statusnog pitanja Kosova i Metohije...- Može da ide kad hoće i kako god hoće. Jel rekao i ono da je za njega pitanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić Kurtiju: Statusno pitanje završeno, srećan put u Brisel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je po pitanju statusa Kosova i Metohije, i za njega to pitanje završeno, i to – u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom SB UN 12 44...Komentarišući izjavu Aljbina Kurtija da neće u Brisel otići samo po tablice, već radi sveobuhvatnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.