Vučić obilazi Podunavski okrug, prvo u Velikoj Plani FOTO

Izvor: B92, 09.Mar.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić obilazi Podunavski okrug, prvo u Velikoj Plani FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je obilazak Podunavskog okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Obilazak okruga Vučić je počeo u Velikoj Plani posetom fabrici tekstilne industrije "Makaron moda".

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas podršku turskoj tekstilnoj kompaniji "Makaron moda", na različite načije, jer je, istakao je, najvažnije da fabrika sledeće godine u ovo vreme umesto 124 ima 400 zaposlenih, dok je vlasnik Safet Seglam obećao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će postepeno povećavati plate.

Predsednik je, tokom obilaska pogona, rekao da država do sada nije pomogla toj tekstilnoj kompaniji, ali da će od sada to činiti, na različite načine, subvencijama po zaposlenom, jer je značajan svaki zaposleni radnik.

"Najvažnije je da u ovo vreme sledeće godine umesto 124, imaju 400 zaposlenih", podvukao je Vučić. On je ukazao da je u Velikoj Plani i tom delu Srbije sve uništeno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da se Srbija bori da dovede jednu od najmoćnijih kompanija i da su šanse trenutno 50:50, te da ga zato dodatno muči situacija oko Kosova, jer šalje loše signale potencijalnim investitorima.

Prema pisanju medija, inače, reč je o Folksvagenu.

“Šanse su na nam 50:50 da dovedemo ovde u okolini još jednog velikog investitora. Dve zemlje su nam bile konkurencija - Rumunija i Bugarska, a ostali smo sada samo mi i još jedna zemlja i zato me još, mimo svega, muči sve ovo oko Kosova, da ne šalje loše signale“, rekao je Vučić u obraćanju građanima u Velikoj Plani, koju je posetio u okviru kampanje “Budućnost Srbije“.

Prema njegovim rečima najveći problem je neodgovorno ponašanje Prištine, i naglasio da će Srbija da nastavi da čuva svoje, štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji.

“Mi ćemo biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji, a oni neka rade šta im je volja. Ni od koga sa strane ne možemo da očekujemo pomoć i podršku. Možemo da se uzdamo samo u sebe - u se u svoje kljuse - da snažimo svoju zemlju, naše ekonomske potencijale, da jačamo državu u svim segmentima i onda će Srbija biti isuviše tvrd orah da bi bilo ko bacio i pogled na Srbiju, a ne bilo šta drugo“, naglasio je on.

Građanima u Velikoj Plani Vučić je kazao da zna da žive teško i koliko nezaposlenih ima, koliko je otišlo u inostranstvo, ali i da svi vide da se neke stvari pomeraju na bolje.

PredsedniK Srbije Aleksandar Vučić obišao je biblioteku “Radoje Domanović“ u Velikoj Plani koju je posetio u okviru obilaska Podunavskom okrugu u sklopu kampanje “Budućnost Srbije.

Biblioteka u Velikoj Plani je renovirana - izvršena je sanacija kompletne zgrade, za šta je izdvojeno 15,5 miliona dinara, od čega je Ministarstvo kulture izdvojilo šest miliona, dok je opština Velika Plana učestvovala sa 9,6 miliona dinara.

U okviru rekonstrukcije rađena je sanacija krova sa hidroizolacijom, rekonstrukcija fasade, gde je urađena i izolacija od kamene vune, kao i kompletna stolarija, a sve sa ciljem, kako je rekla direktorka biblioteke Aleksandra Perić, energetske efikasnosti.

Bioblioteka je osnovana 1949. godine, a zgrada u kojoj se danas nalazi izgrađena je namenski za biblioteku 1981.godine.

U protekle tri godine godine izvršena je i delimična revitalizacija biblioteke, a sredstva za to izdvojila je opština. Veća kapitalna ulaganja u zgradu biblioteke od njene izgradnje do pre tri godine nisu postojala.

Jedina biblioteka na teritoriji opštine Velika Plana raspolaže fondom od oko 50.000 bibliotekarskih jedinica, godišnje se upiše do 1.500 članova, a poseta je do 15.000 na godišnjem nivou.

Najmlađi član biblioteke je jedanestomesečna beba Luka, a jedan od najmlađih, koji je i dočekao predsednika, je dvogodišnji Teodor.

“Ponosan sam i posebno srećan, što sam mogao da posetim ovu divnu biblioteku i mnogo naučim od predusretljivog osoblja. Uveren sam da je u učenju i znanju ključ uspeha i budućnosti Srbije i zato ću u skladu sa mogućnostima pomagati otvaranje, očuvanje i obnavljanje biblioteka širom Srbije", poručio je Vučić.

Vučić je Smederevskoj Palanci potom posetio pogon fabrike "Goša FOM" - fabrika opreme i mašina.

U Azanji, predsednik Srbije će obići štandove poljoprivrednih proizvoda sa tog područja, a u Selevcu preduzeće "Mikros Union d.o.o. Beograd".

U Smederevu će Vučić prvo obići radove na rekonstrukciji zgrade Gimnazije "Smederevo", a za tim će se na Trgu Republike obratiti građanima.

Kampanja "Budućnost Srbija" počela je 7. februara, a cilj predsednika Vučića je da građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su budući planovi, ali da čuje sugestije i primedbe građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.