Vučić o situaciji u regionu: Sačuvaćemo mir, nikome nije do rata

Izvor: B92, 22.Jan.2022, 22:57

Vučić o situaciji u regionu: "Sačuvaćemo mir, nikome nije do rata"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je i situaciju u regionu. Naglasio je da do rata neće doći.

"Sačuvaćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika", jasan je bio Vučić.

Dodao je da je nama potreban mir i stabilnost, jer mi najbrže rastemo i tu šansu ne smemo da propustimo.

"Očekujemo da nam kažu da li će da grade auto-put od granice do Sarajeva. Što mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da gradimo do Kotromana ako vi nećete da gradite Višegrad-Sarajevo", izjavio je on govoreći o situaciji u BiH i dodao da ćemo "mi da završimo i naš deo do Bijeljine, a oni nisu ni počeli".

Naglasio je da treba rešavati ozbiljne stvari.

"O čemu god da počnemo da pričamo oni kažu 'da, da, ali vi ste počinili genocid'. Pričali smo o granicama, bio je prethodni sastav njihovog predsedništva. Ja im kažem dajte nam ovo gde pruga ide za Crnu Goru, dobićete najbolje zemljište u zamenu. Kažem hajde da rešimo te probleme. Bakir mi kaže neki Bošnjaci smatraju da to nije dobro rešenje. To je nerešavanje problema".

Osvrnuo se i na komentare o obeležavanju Dana Republike Srpske koje se održalo 9. januara.

"Kažu strašno je ovo što se desilo 9. januara u RS, a bio defile policije. A ne pišete šta se desilo u Bužimu i u Sarajevu", naveo je Vučić.

"Kad Srbe pitate, hajde da malo zakočimo i stanemo, hajde da iskoristimo ekonomske prilike, oni kažu 'ne, sada je šansa'. Mi da ubijamo Bošnjake na možemo, nećemo, ne smemo...Naše je da poštujemo džamije, od njih da tražimo da poštuju crkve i da zaštitimo svakog Bošnjaka u Srbiji koji se oseti ugroženim. I da pokažemo poštovanje za ono što su prošli u Srebrenici i drugde", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Svi zajedno sačuvaćemo mir, nikome nije do rata

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2022, 09:35

BEOGRAD - Svi zajedno sačuvaćemo mir, nikome nije do rata, istakao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije u intervju za TV Pink, komentarišući situaciju u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.