Vučić o blokadi Rektorata: Uspeli su pristalice da okrenu protiv sebe

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o blokadi Rektorata: Uspeli su pristalice da okrenu protiv sebe

Beograd -- Uspeli su svojim "čudesnim delovanjem" da okrenu protiv sebe sve ljude koji demonstriraju, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje u vezi s blokadom Rektorata.

"Čestitam im, alal vera, majstori. Uspeli ste nešto što ja nisam za sedam godina teškog i napornog rada. Hvala vam i nastavite sa tim", rekao je Vučić, upitan kako vidi situaciju sa blokadom pod kojom Rektorat drže studenti iz inicijative "Jedan od pet miliona".

Na konstataciju da se danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispred Rektorata pojavio predsedavnik SzS Boško Obradović, a ranije i Zoran Lutovac i Marinika Tepić, Vučić je rekao: "Što se tiče Obradovića, Lutovca i Marinike Tepić, 'čuvenih studenata' - ništa novo".

Novo je, primećuje, što je među studentima i "jedan u bermudama, od 30 godina, koji je ranije preskakao ogradu" kod Predsedništva Srbije.

"Kažu - mi smo studenti. Evo, ja ću sad da budem student i da upišem još neki fakultet... A moju Milicu ću da pošaljem da demonstrira u jaslicama. Ona ima 17 godina i taman je za jaslice, kao i ovi za fakultet... i onda dođe veliki fakultetski stručnjak Boško Obradović da nam on sve objasni...", izjavio je Vučić.

Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu saopštio je da su zbog blokade Rektorata ugroženi vitalni interesi više od 100.000 studenata Univerziteta u Beogradu.

U saopštenju Rektorskog kolegijuma navedeno je i da zbog blokade zgrade Rektorata, studenti neće moći da upišu godinu, dobiju potvrde za domove ili stipendije, niti ostvaruju pravo na zdravstvenu zaštitu.

Saopšteno je i da već drugi dan zaredom zaposleni Rektorata Univerziteta u Beogradu ne mogu da uđu na svoja radna mesta.

"I pored rektorkine dobre volje da uđe u zgradu radi razgovora, studenti koji su blokirali Rektorat nisu dozvolili rektorki da uđe u Zdanje", piše u saopštenju koje je preneo RTS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.