Vučić o Štraheu: Uvek je podržavao Srbiju, ali snimak je užasan

Izvor: Vesti-online.com, 21.Maj.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Štraheu: Uvek je podržavao Srbiju, ali snimak je užasan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas da su snimci Hajnca Kristijana Štrahea, doskorašnjeg austrijskog vicekancelara i lidera Slobodarske partije (FPO), otvorili mnoga pitanja i da ta afera pokazuje da se sve ruši u savremenom svetu, sve postavke koje smo do skora imali.

Vučić je, upitan šta misli o događajima u Austriji i i kako će se to odraziti na podršku koju je Štrahe pružao Srbiji, po pitanju KiM, a i inače, ukazao da je partija koju on vodi uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bila u Evropskoj narodnoj partiji (EVP) i da je sarađivala sa Sebastijanom Kurcom i njegovom Narodnom partijom, a ne sa Štraheovom strankom.

- Štrahea sam sreo dva ili tri puta u životu. U svakom slučaju, uvek je podržavao Srbiju. Ovo je užasan snimak i sadržaj, ali se u vezi toga postavlja nekoliko pitanja - rekao je Vučić, ocenjujući da je afera Štrahe još jedan pokazatelj da se do sada važeći principi u svetu ruše, poput odnosa prema globalizaciji i tržišnoj ekonomiji - do snažne pojave Kine na tom tržištu.

Prema njegovim rečima, jasno je da su to snimale zapadne službe, a ne austrijska.

- Možda je austrijska služba imala neka saznanja, ali svakako ovo nije radila. Moje je pitanje, a i svačije bi bilo, koje su zapadne službe to radile i po nalogu kog suda i tužilaštva su delovale na tuđoj teritoriji. Koje su 'sestrinske' službe bile uključene u obavljanje tog posla - upitao je on.

Vučić je istakao je da su sva elementarna prava pogažena u ovoj aferi, uz nespornu činjenicu da se Štrahe i drugi akteri užasnog događaja ne mogu osloboditi odgovornosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vučić: Afera Strahe otvara mnoga pitanja

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2019

NOVI SAD - Predsjednik Aleksandar Vučić ukazao je danas da su snimci Hajnca Kristijana Štrahea, doskorašnjeg austrijskog vicekancelara i lidera Slobodarske partije (FPO), otvorili mnoga pitanja i da ta afera pokazuje da se sve ruši u savremenom svoketu, sve postavke koje smo do skora imali.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.