Vučić o Amfilohijevoj i drugim optužbama 14. januara

Izvor: RTS, 08.Jan.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Amfilohijevoj i drugim optužbama 14. januara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće komentarisati izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija do 14. januara, kada će na Javnom servisu govoriti i o toj i o drugim optužbama na njegov i račun tima koji vodi.
Tanjug je danas više puta pokušao da dobije komentar predsednika Vučića na Amfilohijevu izjavu u kojoj je izrazio bojazan da politika predsednika "vodi izdaji Srbije i Kosova", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a iz Kabineta predsednika je rečeno da o tome neće govoriti do 14. januara.

"Tada će na Javnom servisu govoriti i o toj i o svim drugim optužbama na njegov i račun tima ljudi koji vodi", rečeno je Tanjugu
Ranije su državni zvaničnici reagovali na Amfilohijevu izjavu.
Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković rekao je za RTS da je reč o čoveku koji je "živom Vučiću dvaput održao opelo" i da Vučić neće nastaviti politiku dodvoravanja Amfilohiju, već politiku koja vodi do povećanja broja Srba na KiM.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da od kletvi Amfilohija Radovića ni jedan Srbin na Kosovu i Metohiji nije ojačao, ali da je od napora Aleksandra Vučića kosovska nezavisnost postala mnogo slabija.
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednji čovek u Srbiji kome se može reći da ne vodi računa o Kosmetu i našim građanima koji tamo žive. Navela je da očekuje da će se pojačavati napadi nacionalista na Vučića kako se unutrašnji dijalog o Kosmetu bude bližio kraju.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je Amfilohije, nažalost, već dva puta živom Vučiću držao opelo, a ova njegova izjava je opelo ulozi njega kao duhovnika.
Zamenik predsednika SPO-a i poslanik Aleksandar Čotrić izjavio je da mitropolit Amfilohije i svi potpisnici Apela za odbranu Kosova i Metohije kasne pune dve decenije i da je taj apel trebalo da pošalju Slobodanu Miloševiću. 
Istoričar dr Aleksandar Raković sa Instituta za noviju istoriju Srbije smatra da je Amfilohije izneo stav u svoje lično ime, a ne u ime SPC. Podsetio je da je stav SPC izričit i ponovljen u Božićnoj poslanici patrijarha Irineja, koju su potpisali svi srpski arhijereji. Taj stav, ističe Raković, glasi da ne dolazi u obzir niti priznavanje secesije, niti podela Kosova i Metohije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić o Amfilohijevim optužbama: Otvoreno na Javnom servisu 14. januara o napadima na njega i njegov tim

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2018

Mitropolit uputio oštre kritike na račun prvog čoveka Srbije..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće komentarisati izjavu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija do 14. januara, kada će na Javnom servisu govoriti i o toj i o drugim optužbama na njegov i račun tima koji vodi...Uprkos današnjim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.