Vučić i Usubov o unapređenje saradnje sa Azerbejdžanom

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Usubov o unapređenje saradnje sa Azerbejdžanom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramila Usubova, kome je zahvalio na principijelnoj i prijateljskoj podršci Azerbejdžana u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koja se pokazala i prilikom glasanja protiv članstva tzv. Kosova u Interpolu.
Aleksandar Vučić je naglasio da je Srbija opredeljena za unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnje sa Azerbejdžanom, u skladu sa Zajedničkim akcionim planom o strateškom partnerstvu, koji je potpisao sa predsednikom Alijevom u maju ove godine, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Plan, kako je rekao, predviđa i saradnju u oblasti bezbednosti, i na ministarstvima dveju zemalja je da jačaju saradnju u domenu borbe protiv terorizma, organizovanog i visoko-tehnološkog kriminala.
Vučić je naglasio da su se kompanije iz Azerbejdžana pokazale kao pouzdani partneri i da su dobrodošle da i dalje učestvuju u projektima u Srbiji, posebno infrastrukturnim.
Uputio je poziv predsedniku Azerbejdžana Alijevu da u što skorijem periodu poseti Srbiju.
Ramil Usubov je istakao da je Srbija strateški partner Azerbejdžana i naglasio da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja, da se međusobno podržavaju po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta, te da je Azerbejdžan zainteresovan za unapređenje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, ali i ekonomije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić i Usubov o unapređenju saradnje Srbije i Azerbejdžana

Izvor: RTS, 27.Nov.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramila Usubova, kome je zahvalio na principijelnoj i prijateljskoj podršci Azerbejdžana u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koja se pokazala i prilikom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.