Vučić i Leanka za unapređenje političke i ekonomske saradnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Feb.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Leanka za unapređenje političke i ekonomske saradnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio je da je neophodno podstaći unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Moldavije, jer su bilateralni odnosi prijateljski ali ne i dovoljno razvijeni, saopštilo je danas Predsedništvo. U razgovoru sa potpredsednikom Vlade Moldavije zaduženim za evropske integracije Jurijem Leankom, Vučić je izrazio zahvalnost zbog principijelne pozicije Moldavije da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je istakao i da Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Moldavije, zalažući se za princip poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država.

Vučić je sagovornika upoznao sa zastojem u dijalogu Beograda i Prištine, izazvanim uvođenjem taksi na proizvode iz centralne Srbije, i moldavskom zvaničniku predstavio spoljnu politiku Srbije.

Leanka je izrazio zahvalnost Srbiji za politiku poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Moldavije.

On je izrazio interes svoje zemlje, kao učesnice programa Evropske unije "Istočno partnerstvo", čiji je spoljnopolitički prioritet članstvo u Uniji, da koristi iskustva Srbije u evrointegracijama.

Sagovornici su se saglasili da nivo ekonomske saradnje ne odgovara mogućnostima i da je jačanje trgovinske razmene, investicione i svake druge ekonomske saradnje zajednički interes.

Na sastanku je konstatovano da je neophodno ubrzati unapređenje ugovorno-pravne osnove bilateralne saradnje, a pomenuta je i mogućnost skorog uspostavljanja programa saradnje u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić i Leanka za unapređenje političke i ekonomske saradnje

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio je da je neophodno podstaći unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Moldavije, jer su bilateralni odnosi prijateljski ali ne i dovoljno razvijeni Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio je da je neophodno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.