Vučić i Dodik u Trebinju: Drina da bude što manja granica i da jednom nestane među nama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dodik u Trebinju: Drina da bude što manja granica i da jednom nestane među nama!

Vučić je obišao radove na izgradnji vrtića "Srbija"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas u Trebinju dalju pomoć i podršku Srbije razvoj tog kraja kako bi, kaže, naš narod opstao i prosperirao na prostorima na kojima vekovima živi.

Pročitajte i:

- Meni su rekli da ću da se obratim, i mislio sam da će to biti neki mali zatvoreni prostor, nisam znao da će više hiljada ljudi da nas sačeka i beskrajno vam hvala na tome. Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bih najradije zaplakao od sreće. Zahvalan sam na tome koliko volite i poštujete Srbiju, baš onoliko koliko mi volimo i poštujemo RS.

Predsednik je podsetio da su danas obišli vrtić koji će biti gotov do kraja maja, a za Mrkonjiće Srbija će izdvojiti 400.000 evra.

- Kada vam kažu da je Srbija nešto obećala ona će u roku od 7 dana ispuniti. Nismo mi bogati, ali je naša kasa u mnogo boljem stanju nego što je bila. Borićemo se da pomognemo još više, nije ovo sve. Mi ćemo da izgradimo put Tjentište - Foča, izdvojićemo novac kako bi vam put do Srbije bio kraći i lakši.

 - Bratska podrška ali nikada ovako konkretno, obilno i sa delima. Ova vlast sa Vučićem podarila je RS mnoge šanse i zato pred svima želim da se zahvalim upravo njemu. Poruka je da će Srbija i RS biti jedinstvene. Moram da kažem da se Vučić uvek raspituje o problemima koje imamo ovde i prvi naredni susret donosi novo rešenje. A dobro rešenje za nas ovde je da ćemo u narednih godinu - dve graditi put i što više olakšati dolazak iz Srbije ovde i na tamo.

- Drina da bude što manja granica i da jednom nestane među nama! Živela Srbije, živela Republika Srpska! - uzviknuo je na kraju Dodik.

, a ponosnim i srećnim su ga učinila deca koja su ga učinila deca koja su ga dočekala povicima "Srbija, Srbija".

- Hvala predsedniku Dodiku, hvala Srbima na veličanstvenom dočeku. Naravno da naš narod ovde voli Srbiju. Jako sam srećan što sam mogao da čujem i decu kako uzvikuju ime naše zemlje. Video sam kako se svi raduju tome što će u njemu biti 80 mališana i 20 u jaslicama. Jedinstvo našeg naroda je za nas u ovom teškom periodu od velikog značaja.

Vučić je podsetio da je nijedan predsednik pre njega se nije obraćao narodu u Trebinju.

- Naša poruka je da treba da se zbližavamo, treba da poštujemo integritet BiH, ali da nikada ne krijemo koliko volimo Republiku Srpsku.

Na konstataciju da je predsednik veoma popularan u RS, rekao je da ne želi da sluša istraživanja jer ga samo zanima koliko je popularna Srbija.

- Sve sam dao od sebe da sa svima imamo najbolje odnose. Javljam se svima, svima dobar dan, sve drugo nije do nas - rekao je Vučić.

Nije mir i stabilnost nešto što je zauvek dato, ali kada toga nema, onda ničega nema, istakao je predsednik.

Predsednik je takođe najavio da će Srbija pomoći finansijski i Mrkonjić grad, kao i obnovu starog grada Trebinje. . .

Prema njegovim rečima, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio ga je za pomoć Srbije izgradnji puta preko Tjentišta, a reč je o nešto većem iznosu, ali će, ističe, i to pitanje biti rešeno, kako bi se obezbedila bolja veza sa Gackom i Fočom.

Kako je rekao, i Srbija i RS pomoći će i mesto Bajci, čiji meštani su, kaže, bili u svim vojskama, a napravili zajednički spomenik.

Prema njegovim rečima, najbitnije je sačuvati naš narod na njegovim ognjištima, obezbediti im ostanak i opstanak i bolju budućnost.

Vrtić "Srbija" gradi se sredstvima Vlade Srbije, koja je do sada uložila 500. 000 evra, dok je grad Trebinje izdvojio 106. 000 konvertibilnih maraka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.