Vučić i Brnabić sa kancelarom Austrije, Kurc: EU potpuna tek sa Balkanom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018, 04:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Brnabić sa kancelarom Austrije, Kurc: EU potpuna tek sa Balkanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, a glavna tema razgovora biće bilateralni odnosi, dijalog Beograda i Prištine, kao i približavanje EU, kojom Austrija predsedava do kraja godine.

Kurc danas boravi u poseti Beogradu, gde će razgovarati i sa premijerkom Anom Brnabić.

Ovo je već druga poseta Srbiji jednog od najviših predstavnika austrijske države u kratkom periodu.

Pre nekoliko nedelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik Austrije Aleksander van der Belen je posetio Beograd, na poziv srpskog kolege Vučića, a sredinom ovog meseca planirana je i poseta predsednika austrijskog parlamenta Volfganga Sobotke Srbiji.

Iz Beograda, Kurc večeras putuje u Prištinu, gde su, u utorak, planirani razgovori sa predstavnicima privremenih vlasti na Kosovu, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.

Na Kosovu, Kurc će posetiti i austrijske vojnike pri Kforu.

Na Kosovu je trenutno stacionirano 417 pripadnika austrijske vojske.

Austrijski kancelar poručio je pred posetu Srbiji da je EU potpuna tek kada joj budu pristupile zemlje Zapadnog Balkana.

Kurc je na svom tviter nalogu objavio video poruku u kojoj je istakao da je Austrija sa Zapadnim Balkanom "politički, ekonomski, kulturno i posebno ljudski tesno vezana".

"Zapadni Balkan nam posebno leži na srcu i naš je važan ekonomski, politički partner, sa kojim smo posebno ljudski vezani. Zbog toga taj region, i za vreme predsedavanja EU, ima našu punu podršku", naglasio je on.

Iz austrijske vlade je saopšteno da će Kurc, tokom posete Beogradu, a sutra i Prištini, razgovarati, pored bilateralnih odnosa, posebno o približavanju Zapadnog Balkana EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.