Vučić dočekao zlatne odbojkaše! Predsednik dobio SJAJAN POKLON, a imao i POSEBAN ZAHTEV za pobednike (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dočekao zlatne odbojkaše! Predsednik dobio SJAJAN POKLON, a imao i POSEBAN ZAHTEV za pobednike (VIDEO)

Prijem je počeo u 14 časova.

Počeo je prijem muške odbojkaške reprezentacije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Predsednik Aleksandar Vučić dočekao je zlatne momke, i prvo se rukovao sa našim šampionima.

- Dame i gospodo, veliko hvala našim odbojkaškim šampionima. Svi građani Srbije su ponosni na vaše rezultate. Prvo su dame donele zlato iz Ankare, sada i vi iz Pariza. Cela Evropa zna da smo odbojkaška >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sila. Sada je pitanje šta država vama može da vrati - rekao je Vučić, pa rekao:

- Sledeće godine krećemo u izgradnju velikog kompleksa na Novom Beogradu, kada rešimo sva pitanja poput restitucije i papirologije.

Vučić je takođe naglasio da će sportisti koji donesu zlato biti nagrađeni nacionalnim penzijama, što je za sada mala, ali dostojna nagrada za njihove pobede.

- Hvala i vama i našim odbojkašicama za toliki trud. Ljudi ne razumeju, misle da je to samo neko udaranje lopte, a to su ustvari dani i nedelje treniranja, neviđanja sa porodicom... Mi ćemo uraditi sve ono što nije rađeno decenijama. Samo molim i vas i ceo stručni štab da se izborite za Olimpijske igre, i nadam se da ćete i vi i devojke doneti zlato iz Tokija. Želim da još malo tog truda, besa i energije iznesete, a ljubavi prema zemlji vam nikada nije nedostajalo.

Potom se Nemanja Petrić obratio novinarima.

- Velika je čast što predstavljamo svoju državu, i hvala vam svima na velikoj podršci - rekao je kapiten zlatnih momaka, a zatim predsedniku predao kapitenski dres sa brojem 4, koji su potpisali svi igrači.

Selektor reprezentacije je Vučiću poklonio odbojkašku loptu.

Uz odbojkaše, stručni štab i rukovodstvo Odbojkaškog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Zoranom Gajićem, prijemu su prisustvovali i predsednik OKS Božidar Maljković i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Srpski odbojkaši postali su šampioni Evrope, pošto su sinoć u finalu Evropskog prvenstva u Parizu pobedili Sloveniju posle preokreta 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Srpski odbojkaši su takmičenje na Starom kontinentu završili bez ijednog poraza, a u svom četvrtom finalu na EP Srbije je došla do treće zlatne medalja, a prethodno je šampion Evrope bila 2001. i 2011. godine.

Zlatni momci su nešto pre 13 sati sleteli na aerodrom "Nikola Tesla", a večeras će im biti priređen doček za ispred Skupštine grada Beograda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.