Vučić i Petkov o jačanju energetske saradnje Srbije i Bugarske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 07:40

Vučić i Petkov o jačanju energetske saradnje Srbije i Bugarske

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Bugarske Kirilom Petkovim, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju energetske saradnje dve zemlje, kao i infrastrukturnim i ekonomskim pitanjima od zajedničkog interesa.

Vučić je istakao da je projekat gasovoda Balkanski tok suštinski važan za saradnju i razvoj regiona, a da će početak izgradnje gasnog interkonektora u Dimitrovgradu obezbediti sigurno snabdevanje gasom i diversifikaciju izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snabdevanja.

Dvojica sagovornika konstatovala su da će završetak izgradnje interkonektora između Srbije, Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Predsednik je zahvalio bugarskom premijeru na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa dve zemlje.

Petkov je predložio i intenziviranje saradnje srpskih i bugarskih privrednika i stručnjaka iz oblasti iformacionih tehnologija, kao i formiranje balkanskih startap kompanija.

"Naša tržišta su mala, pa zato treba udruženo da radimo na boljem nastupu na trećim tržištima, ali i da razmislimo o stvaranju novog balkanskog centra za informacione tehnologije", poručio je Petkov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.