Vučić danas sa Putinom: U fokusu situacija na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2018, 06:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas sa Putinom: U fokusu situacija na KiM

Važan razgovor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a ističe da je to jedan od najznačajnijih sastanaka sa Putinom u odnosu na sve koje je imao u proteklih nekoliko godna.

- Situacija u našem regionu vrlo je složena, potrebno je meriti svaku reč i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo i možemo da budemo zadovljni ekonomskim progresom, imamo značajne političke probleme u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << regionu i, rekao bih, mnogo je toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude, ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira -  upozorio je Vučić u ponedeljak u izjavi srpskim medijima u Moskvi.

On je najavio da će sa Putinom razgovarati o bilateralnim odnosima, s jedne strane, koji su politički dobri, ekonomski dobri, ali moraju da budu mnogo bolji, kao i da će razgovarati o situaciji u regionu i svetu, kako bi dobio savete i o tome kako da Rusija nama može pomogne u ostvarivanju nših političkih i nacionalnih ciljeva.

- Razgovaraćemo i o mnogo konkretnih projekata. Oni su od značaja za bolji život naših građana, životni standard naših ljudi, bogatije srpsko društvo -  kazao je Vučić.

Ukazao je da je imao prilike, u pauzi, da vidi na dve televizije da smo među glavnim temama u Rusiji, ne samo ova poseta, već i sve što se zbiva oko nas.

- Od Skoplja do onoga što se dešavalo na KiM prethodne nedelje, sa provokacijama Tačija i svih ostalih. Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše građane, pre svega kako da sačuvamo živote, mir, bezbednost i sigurnost - objasnio je Vučić.

Najavio je da će sa Putinom najpre imati razgovore u četiri oka, a zatim će oni biti nastavljeni sa delegacijama tokom ručka.

Rekao je da je opšte poznato da nije neko ko pripada filozofskim krugovima i ko bi držao široke teoretske rasprave u Moskvi, te da je došao da traži podršku za Srbiju, konkretnu političku.

- Verujem da ćemo od Putina dobiti tu podršku, kao što smo od Rusije uvek imali u prethodnom periodu. Danas su drugačije okolnosti i prilike. Više je tenzija i važno da o svemu tome razgovaramo. O svim pojedinačnom događajma koji su se dogodili i šta može da se dogodi u budućnosti. Mene je to konretno uvek zanimalo. Njega takođe. Putin nije čovek koji voli okolo naokolo priče, kao "kiša oko Kragujevca". Kada god smo razgovarali uvek smo razgovarali veoma konkretno - ukazao je on.

Kada je reč o ekonomskim odnosima, i trgovinskoj razmeni, Vučić je konstatovao da ona nije direktno proporcionalna snazi naših političkih odnosa, i da je to nešto na čemu moramo najkonkretnije da radimo.

Najavio je da će biti interesantnih stvari, saradnja sa Rosatom, kao i sa RŽD-om razgovori oko dispečerskog centra i održavanja naših pruga.

Najavio je da se priprema u Beogradu veliki poslovni forim, za koji se nada da će dobiti podršku Putina, i na koji bi trebalo da učestvuje oko 4.000 do 5.000 poslovnih ljudi iz Rusije i Srbije.

- Uveren sam da će biti više investicija iz Rusije i Srbije u Rusiju. To itekako možemo i imamo snage da učinimo - zaključio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.