Predsednik  s državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke o EU, ekonomiji, odnosima u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 05:05

Predsednik s državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke o EU, ekonomiji, odnosima u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Migelom Bergerom o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji Srbije i Nemačke, procesu evrointegracija, kao i o odnosima i inicijativama u regionu.

Vučić je ocenio da su bilateralni odnosi na izuzetno visokom nivou, kao i da je ekonomska saradnja u stalnom usponu zahvaljujući dobroj poslovnoj klimi i podršci koju Nemačka daje svojim kompanijama za ulaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji.

Predsednik je ukazao i da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu.

"Zainteresovani smo za dalje unapređenje ekonomske saradnje, kroz kontinuiran rast spoljnotrgovinske razmene", rekao je predsednik Vučić i naglasio da su pozitivna iskustva nemačkih kompanija koje već dugo posluju u Srbiji najbolji pokazatelj investicionih potencijala kojima naša zemlja raspolaže.

Govoreći o evropskom putu Srbije, Vučić je posebno istakao da punopravno članstvo u EU ostaje apsolutni spoljnopolitički prioritet i strateško opredeljenje Srbije i da je na tom putu podrška Nemačke od ključnog značaja za našu zemlju.

Takođe, predsednik je izrazio očekivanje da će Nemačka pružiti konstruktivnu podršku dijalogu Beograda i Prištine i pronalasku kompromisnog rešenja koje će zadovoljiti interese obe strane i omogućiti trajnu stabilnost regiona uz primenu postojećih dogovora.

U tom kontekstu, Vučić je naglasio da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija svih zemalja regiona ka što intenzivnijoj saradnji u svim oblastima, a posebno ekonomske saradnje.

"Srbija je jedan od glavnih pokretača povezivanja zemalja regiona putem brojnih projekata i inicijativa, od kojih će 'Otvoreni Balkan' predstavljati jednu od okosnica buduće saradnje koja će okupljati ljude, kompanije i investitore u cilju podizanja kvaliteta života svih građana u ovom regionu", rekao je Vučić.

On je dodao da je ova inicijativa kompatibilna i dopunjujuća Berlinskom procesu kao veoma dobrom forumu za jačanje regionalne saradnje i razvoja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić se sastao sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke

Izvor: Beta Video, 30.Jul.2021

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Migel Bergerom, državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Nemačke. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.