Stigao nam Donald Tusk, sastao se s Vučićem

Izvor: Mondo, 25.Apr.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao nam Donald Tusk, sastao se s Vučićem

Predsednik Evropskog Saveta Donald Tusk doputovao je danas popodne u Beograd. Njega je na aerodoromu "Nikola Tesla" dočekao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih polsova Ivica Dačić.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Predsednik Evropskog saveta došao je u posetu Srbiji u okviru turneje po zemljama Zapadnog Balkana u sklopu pripreme Samita EU-Zapadni Balkan koji će biti održan 17. maja u Sofiji.

Tusk se sa Vučićem sastao u 17.00.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Posle tog sastanka Tusk i Vučić sastaće se sa Hojerom i prisustvovati potpisivanju finansijskog ugovora između EIB i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

Tusk je juče počeo turneju u Tirani, a do 27. aprila posetiće još i Podgoricu, Beograd, Prištinu, Sarajevo i Skoplje.

Vučić je rekao ranije da će provesti više sati s Tuskom na sastancima.

"Mislim da smo od pet pa do ponoći zajedno. On je ozbiljan čovek koji odlično razume stvari i u Evropi i na Balkanu, neće po svim pitanjima biti sve lako ali imam veliko poštovanje za Donalda Tuska," rekao je Vučić.

Vučić je juče bio u Bukureštu, gde je prisustvovao sastanku kvadrilaterale lidera Rumunije, Bugarske, Grčke i Srbije i ocenio da je da je čast i dobra vest za Srbiju da posle visoke predstavnice EU Federike Mogerini dolazi u posetu i predsednik Evropskog saveta.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Počeo sastanak Vučića i Tuska

Izvor: Blic, 25.Apr.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropskog Saveta Donaldom Tuskom, sa kojim će, kako je očekivano, razgovarati o odnosima EU i Srbije, evrointegracijama, regionalnoj saradnji i investicijama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.