Vučić će predložiti Vladi da zabrani gradnju MHE u zaštićenim prirodnim područjima

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2019, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić će predložiti Vladi da zabrani gradnju MHE u zaštićenim prirodnim područjima

Dekan Šumarskog fakulteta Ratko Ristić izjavio je nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem da će predsednik Srbije predložiti Vladi da zabrani gradnja malih hidrolektrana u zaštićenim područjima prirode.

Ristić je naveo da će time Srbija biti prva zemlja u Evropi koja je učinila tako nešto.

"To bi bio veliki korak u zaštiti prirode naše zemlje", rekao je Ristić, a prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << televizija N1 i dodao da će predsednik Vučić posetiti selo Rakita koje je u javnosti poznato po sukobu meštana sa investitorom male hidroelektrane.

Dekan Šumarskog fakulteta je istakao i da je predsednik Srbije dao podršku da se formira telo za kontrolu odobravanja i izgradnje tih malih hidroelektrana.

Aleksandar Antić rekao je da u Srbiji gradnja mini hidroelektrana mora biti uređena uz brigu o zaštiti prirode i ;najavio da će u pojedinim slučajevima gradnje hidroelektrana inspekcija izaći na teren i utvrditi šta se dešavalo.

On je naveo da razgovor sa predstavnicima Pokreta Odbranimo reke Stare planine bio konstruktivan.

Predsednik Pokreta Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da je predsednik Srbije "eksplicitno rekao da nema gradnje mini hidroelektrana u zaštićenim prirodnim područjima".

On je ocenio sastanak kao pozitivan i naveo da država može da reši taj problem ako hoće.

Jovanović je istakao i da za dve i po godine niko od nadležih nije hteo da primi predstavnike tog pokreta i razgovara o problemu gradnje mini hidroelektrana, ističući da bi on bio rešen da su ih ranije primili nadležni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ristić: Vučić će predložiti zabranu MHE u zaštićenim područjima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2019

Dekan Šumarskog fakulteta Ratko Ristić izjavio je nakon današnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem da će predsednik Srbije predložiti Vladi da zabrani gradnju malih hidrolektrana u zaštićenim područjima prirode. Ristić...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.