Vučić: Zakon o statutu Trepče – otimanje srpske imovine

Izvor: RTS, 04.Feb.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Zakon o statutu "Trepče" – otimanje srpske imovine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je na sastanku sa britanskim ambasadorom Denisom Kifom da sadašnji zastoj u dijalogu može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na srpsku robu i prestane sa provokacijama, kakav je zakon o statutu Rudarskog kombinata "Trepča", koji je, kako kaže, ništa drugo do otimanje srpske imovine.
Vučić je Kifu rekao da će Srbija uvek biti opredeljena za mir >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i stabilnost u regionu i zahvalio na podršci Vlade UK, ukazavši Kifu na štetnost jednostranih mera Prištine koje ugrožavaju dijalog.

Vučić i Kif su razgovarali o bilateralnim odnosima i regionalnoj situaciji, kao i o procesu izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije.
Predsednik Srbije je izrazio interes Srbije za snaženje političkog dijaloga i razvoj ekonomske saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa nadom da se Bregzit neće odraziti na bilateralne odnose naših dveju zemalja.
Kif je upoznao Vučića sa svim što se, u saradnji sa resornim ministarstvima, preduzima kako, posle izlaska UK iz EU, ne bi bilo prepreka u bilateralnoj saradnji.
On je dodao da Vlada u Londonu projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansiranim kroz Fond za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji, navodi se u saopštenju Pres-službe predsednika Srbije.
Ambasador Kif je naglasio da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve za postizanje stabilnosti i napredak na Zapadnom Balkanu, što pokazuje i kroz podršku Berlinskom procesu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Zakon o statutu Trepče - otimanje srpske imovine

Izvor: Mondo, 04.Feb.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je na sastanku sa britanskim ambasadorom Denisom Kifom da sadašnji zastoj u dijalogu može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na sprsku robu i prestane sa provokacijama...Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić..Provokacijom je ocenio i zakon o statutu...

Nastavak na Mondo...

VUČIĆ SA KIFOM: Zakon o statutu Trepče, otimanje srpske imovine

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je na sastanku sa britanskim ambasadorom Denisom Kifom da sadašnji zastoj u dijalogu može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na sprsku robu i prestane sa provokacijama, kakav je zakon o statutu Rudarskog kombinata "Trepča", koji je, kako kaže,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.