Vučić ZAGRMEO iz Moskve: Srbija je suverena zemlja koja sama donosi odluke (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ZAGRMEO iz Moskve: Srbija je suverena zemlja koja sama donosi odluke (FOTO)

Predsednik je dodao da odluke donosi isključivo u skladu sa Ustavom i interesima građana Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je Vladimiru Putinu stalo do Srbije i očuvanja njenih interesa. Kaže da je naša mala zasluga u tome što danas sa Srbijom ima smisla razgovarati, jer je Srbija danas samostalna i suverena zemlja koja sama donosi odluke.

Vučić kaže da je razgovarano o tome da se otvore srpske škole za najmlađe, a kroz akciju "Negujmo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpski jezik" koju je pokrenula Vlada Srbije. Ističe da se radi na očuvanju kulture, jezika i srpskog pisma.

- Možemo sutra da govorimo i o tome kako da omogućimo postojanje srpskih radnika u Rusiji. O ovome se razgovara već pet godina i pokušaću da opet pokrenem tu temu - kaže Vučić.

Kada je reč o izjavama stranke Vuka Jeremića, Vučić kaže da o podizanju borbene gotovosti treba da ćute oni koji su je uništavali.

- Izdao sam naredbu u skladu sa Ustavom i zakonom Srbije. Gde su Ponoš i ostali zaštitili srpski narod? Oni su ga samo uništavali. Meni ne naređuje niko i donosim odluke u skladu sa Ustavom i interesom građana Srbije - kaže Vučić.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.