Vučić: Važno je da Evropu stvaramo na području gde živimo

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Važno je da Evropu stvaramo na području gde živimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je važno da "Evropu stvaramo na području gde živimo" i dodao da se mora raditi na ekonomskom ujedinjavanju u regionu Zapadnog Balkana.

On je u Novom Sadu, gde je učestvovao na konferenciji ;"Gradimo mostove - pričamo o Evropi", koju organizuje Fondacija Konrad Adenauer, rekao da će Evropska unija opstati jer se u njoj, kako je ocenio, "suviše lepo živi da bi neko mogao da rizikuje propast Evrope".

"Važno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je da Evropu stvaramo na području gde živimo i nadam se da će neko jednog dana da napravi dogovor sa kosovskim Albancima, a onda da napravimo veliku ekonomsku zonu u regionu sa jedinstvenim tržištem pa da se, kao manje ili više jedinstven partner, postavimo prema Evropi i svetu", rekao je predsednik Srbije.

Po njegovim rečima, ;Srbija danas korača svojim evropskim putem, nekad bržim a nekad sporijim koracima, ali uvek napred ka tome da bude uređena i uspešna zemlja.

"Moramo da vidimo hoćemo li da istrajemo na evropskom putu, a smatram da je to neophodno za našu zemlju, da razumemo da nam je budućnost u Evropi i da moramo da nastavimo sebe da menjamo", rekao je Vučić.

On je kazao i da otvaranje 16 pregovaračkih poglavlja i privremeno zatvaranje dva poglavlja većini građana Srbije ne znači ništa ali i dodao da se promenilo to što smo kako je naveo, "naučili da budemo disciplinovaniji, da razumemo da nismo baš uvek u pravu koliko god nam se činilo da jesmo".

"Mi Evropu i danas priželjkujemo očarani izlogom a ona nas tobož ne vidi dobro. Mi na to reagujemo na dva načina, pokazujemo da smo joj dostojni ili joj se inatimo. Ako nam se nešto ne svidi, makar to bilo pitanje Kosova, istog dana okrećemo leđa Evropi i govorimo o njihovom nepravednom odnosu. Isto je i sa Evropom, dobri smo joj ako se ponašamo baš onako kako bi oni želeli", kazao je Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Važno je da Evropu stvaramo na području gde živimo

Izvor: Danas, 03.Jun.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je važno da "Evropu stvaramo na području gde živimo" i dodao da se mora raditi na ekonomskom ujedinjavanju u regionu Zapadnog Balkana. Članak Vučić: Važno je da Evropu stvaramo na području gde živimo se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.