Izvor: RTS, 03.Mar.2021, 07:04

Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
Aleksandar Vučić će primiti Miroslava Lajčaka u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Nakon sastanka, Vučić i Lajčak obratiće se novinarima.
Uoči posete, Lajčak je u intervjuju za Tanjug poručio da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , da u Srbiji ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.  
Lajčak je naglasio i da bi tokom posete Prištini i Beogradu želeo da čuje odgovor na pitanje kada će biti nastavljen dijalog u Briselu.  
Izaslanik EU Miroslav Lajčak dolazi u Beograd iz Prištine, gde je razgovarao sa v. d. predsednicom Vjosom Osmani, Aljbinom Kurtijem, američkim ambasadorom, komandantom Kfora i stranačkim predstavnicima.
Nastavljamo dijalog nakon formiranja skupštine i vlade u Prištini, poručio je Lajčak u Prištini.
Lajčak će se sutra pre podne sastati sa predsednicom Vlade Anom Brnabić. 
Nakon posete Beogradu, Lajčak u četvrtak putuje u Podgoricu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiže Lajčak, ne donosi ultimatum, ali traži jedan odgovor

Izvor: B92, 03.Mar.2021

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom...Posle sastanka, koji će početi u 18.00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, planirano je obraćanje medijima, saopštila je Služba...

Nastavak na B92...

Vučić razgovarao sa Lajčakom

Izvor: RTS, 03.Mar.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, koji je doputovao iz Prištine. Sastanak Vučića i Lajčaka počeo je oko 18 sati u zgradi Predsedništva. . Nakon sastanka, Aleksandar Vučić...

Nastavak na RTS...

Vučić: Kompromisni dogovor znači – nikome sve, a svakome dovoljno; Lajčak: Status kvo neodrživ

Izvor: RTS, 03.Mar.2021

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da Beograd podržava napore i namere specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da politikom kompromisa dođemo do rešenja za obe strane bez ultimatuma. Albanci nisu spremni za kompromis, ali je dobra vest što su spremni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.