Vučić: Srbija će učiniti sve, RS neće nestati

Izvor: B92, 20.Sep.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija će učiniti sve, RS neće nestati

Premijer Aleksandar Vučić poručio je da je mir osnovni prioritet za Srbiju i da Republika Srpska neće nestati.

Vučić je novinarima u Njujorku rekao da je neodgovorna izjava ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića, koji je zapretio ratom u kojem će, kako je rekao, RS nestati, ako referendum o Danu RS bude sproveden.

"Takve izjave, ma od koga da dolaze, svakako nisu dobre. Srbija će uraditi sve da do narušavanja mira ne dođe, a svaka izjava u smislu rušenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mira, sa bilo koje strane da dolazi, je loša i nepotrebna. Nama treba mir po svaku cenu i mi ćemo ga čuvati. Poštujemo integritet BiH, ali Republika Srpska neće nestati, što je u skladu sa Dejtonskim sporazumom", naveo je premijer Srbije.

Upitan da li razmišlja da prekine posetu Njujorku nakon izjave Halilovića, Vučić je kazao da će o tome večeras razgovarati sa svojim timom.

"Večeras ću o tome razgovarati sa svojim timom, (ministrom spoljnih poslova Srbije) Ivicom Dačićem, s najbližim ljudima iz Beograda, ali bilo bi važno da ovde ostanem zbog brojnih kontakata. Nadam se da neće doći do pogoršavanja situacije, a ako bi do toga došlo, moja obaveza je da budem sa građanima Srbije", rekao je predsednik Vlade.

On je najavio da će uskoro razgovarati s predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i s drugim političarima iz regiona o smirivanju napetosti.

"Moramo zajedno da radimo na smirivanju tenzija, ako bismo radili sve drugo, to bi bilo neodgovorno. Treba prezati od ljudi koji lako kače pušku na rame", dodao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ O RATNOM HUŠKANJU HALILOVIĆA: Republika Srpska neće nestati, to je sve što mogu da kažem!

Izvor: Kurir, 20.Sep.2016

..."Mi ćemo očuvati mir, mi poštujemo integritet BiH, ali sve što mogu da kažem to je da RS neće nestati Moja poruka je, čini mi se, veoma jasna i vrlo snažna, a i u skladu je sa Dejtonskim mirovnim sporazumom", rekao je..Vučić je novinarima u Njujorku, komentarišući izjavu generala i načelnika...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.