Vučić: Samo u miru možemo da napredujemo, a nikom drugom ne želimo nikakvo zlo!

Izvor: Press, 28.Jun.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Samo u miru možemo da napredujemo, a nikom drugom ne želimo nikakvo zlo!

Vučić je na otvaranju Andrićgrada rekao da moramo da napravimo ekonomski jaku Srbiju, zemlju bogatih ljudi, i da će na takvu Srbiju Republika Srpska uvek moći da se osloni i da će narod RS uvek moći da računa na Srbiju u skladu sa zakonom o paralelnim specijanim vezama i Dejtonskim sporazumom, na koji imamo pravo, a da nikome ne smetamo.

Premijer je rekao da danas, na najveći srpski praznik, nije ni vreme ni mesto da se govori o malim ljudima ili onima koji bi da pokušaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nam zatru istoriju ili da nas nateraju da zaboravimo.

"Mi poštujemo sve druge, samo u miru možemo da se razvijamo i da napredujemo - nikom drugom nikakvo zlo ne želimo", poručio je premijer.

On je naveo i da je vlada Srbije prepoznala značaj Andrićevog instituta i da će zajedno sa Vladom RS nastaviti da učestvuje u finansiranju njegovog rada i ocenio da će taj Institut biti neka vrsta vodilje i kritike svega onoga što radimo.

Imamo takav Institut koji imaju svi veliki narodi i možemo sa njim da se se ponosimo, sastavljen od ljudi od kojih ćemo uvek moći mnogo toga da naučimo, rekao je Vucić. 

Premijer Srbije je rekao i da je počastvovan što se nalazi na ovom mestu i istakao da je Andrićev institut stecište umnih srpskih glava, mesto na kojem će se razmenjivati znanje i mesto na kojem ćemo "mnogo toga moći da naučimo svi mi koji smo dobili vaše poverenje, ali i svi oni koji dolaze posle nas".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.