Izvor: RTS, 30.Apr.2021, 15:17

Vučić: Rast veći od očekivanog, hvala građanima Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naveo da je Srbija u prvom kvartalu ostvarila rast veći od plus jedan odsto i zahvalio građanima što su doprineli takvom ekonomskom uspehu.
Aleksandar Vučić se obratio građanima video-snimkom putem Instagram naloga "buducnostsrbijeav". Naveo je da ima izvanredne vesti i da je ostvareno mnogo više od onoga što je planirano.

"Poštovani građani Srbije, hoću da vas obavestim da smo planirali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da stopa rasta u prvom kvartalu ove godine bude minus 1,30 odsto, jer smo imali strahovito visoku bazu od plus 5,2 odsto u prvom kvartalu prošle godine, da bismo na kraju ove godine uspeli da dostignemo stopu od 6 odsto. Imam izvanredne vesti za vas, i ne mogu da sakrijem sreću i ponos zbog toga što se nalazim na čelu zemlje koja je to uspela", naveo je predsednik.
Dodao je da je u prvom kvartalu Srbija ostvarila rast više od plus jedan, što je, kako je naveo, enormna razlika u odnosu na ono što smo očekivali, kao i da je Nemačka očekivala minus 1,5, a ima minus 1,7 i nisu zadovoljni.
"Srbija ide strahovitom brzinom napred, zahvaljujući vama, narode, i građanima Srbije, a ako budemo imali 11 odsto u drugom kvartalu, a planirano je 10 odsto, bićemo šampioni u Evropi po stopi rasta. I na kraju, sve to možemo samo ako nam pomognete, ako se vakcinišemo i ako se vratimo poslu i radu. Živela Srbija", poručio je Vučić u video-poruci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić na Instagramu objavio podatke o privrednom rastu, prvi kvartal u plusu

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2021

U prvom kvartalu Srbija je ostvarila privredni rast veći od jedan odsto, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu. To je, kako ističe "enormna razlika" u odnosu na očekivanih minus 1,3 odsto.

Nastavak na N1 televizija...

"IDEMO NA 7 ODSTO RASTA BDP" Vučić: U prvom kvartalu samo Francuska bolja od nas, svaki procenat znači veće plate i penzije

Izvor: Blic, 01.Maj.2021, 08:26

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros da očekuje da Srbija u prvom kvartalu ima rast BDP-a između 1,2 do 1,4 odsto, po čemu će jedino Francuska u evrozoni biti ispred Srbije sa rastom od 1,5 odsto, ali uz mnogo nižu bazu od prošle godine u istom periodu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.