Vučić: Niko ne reaguje na veliku Albaniju

Izvor: B92, 17.Apr.2021, 22:34

Vučić: Niko ne reaguje na veliku Albaniju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se o stvaranju velike Albanije neskriveno govori i čak se priča intenzivira, a na to niko ne reaguje.

On je u emisiji Fokus na B92 rekao odgovarajući na pitanje o izjavu Saljija Beriše o velikoj Albaniji, da je ponosan na činjenicu što je za one koji to propagiraju on najveća smetnja.

Vučić je rekao da ovde niko ne kaže da je Srbija za ujedinjenje sa Republikom Srpskom, ali da su svi su skočili protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga, dok o velikoj Albaniji svi ćute.

"Chute i ovde u Beogradu i hvale te protagoniste. Sramota je autiošovinizam koji gajimo", rekao je Vučić.

On je povodom izjave Vljose Osmani da će Priština tužiti Srbiju za genocid i da će godinama čekati sporazum kojim će biti postignuto priznanje, rekao da je to veoma losa poruka, ali da ona govori istinu.

Ističe da je Srbija za otvorene razgovore i dijalog, ali da na najavu tužbe za genocid može samo da se kiselo osmehnete i pita - čemu onda sve.

Kada je reč o sporazumu i izjavi Ljose kaže:" Ako tako postizete kompromis, onda je jasno da ga ne zelite i da hoćete zamrznuti konflikt". Ukazuje da ovde bilo glorifikovanja Kurtija, Osmani, kao nove generacija, a da se pokazalo da oni stvari menjaju samo na gore.

Povodom stvaranja vojne baze kod južnog dela Kosovske Mitrovice, ističe da to brine i nas i naš narod.

To su opasne ratne igre i mi nećemo takvim stvarima da s e igramo, poručuje i ističe da je nama mir prioritet i pitanje napretka.

"Nećemo dozvoliti pogrom naseg zivlja, To se nece dogoditi" poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.