Vučić: Ne vidim odbijanje zahteva za reviziju kao pobedu

Izvor: RTS, 10.Mar.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne vidim odbijanje zahteva za reviziju kao pobedu

Premijer Aleksandar Vučić ocenio je da odbacivanje zahteva BiH za reviziju presude po tužbi protiv Srbije ne vidi kao pobedu, jer će, kaže, pobeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli da treba gledati u budućnost, a ne tugu druge strane posmatrati kao svoj uspeh.
Premijer Vučić je novinarima u Lebanu rekao da ne želi da koristi odluku Međunarodnog suda u Hagu u kampanji ili za dobijanje političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poena, jer bi za njega lično i za vladu velika pobeda bila da se obezbede mir i stabilnost i još bolja saradnja.

"Tek tada ću moći da kažem da je to velika pobeda", rekao je Vučić.
Vučić je naveo da veruje da Srbi i Bošnjaci mogu da razgovaraju o budućnosti, da ono što je bilo u prošlosti ne treba da bude zaboravljeno, ali da sa tim moramo da živimo i da stvaramo drugačiju i bolju budućnost.
"Kao što neki nisu hteli da uđu u srpske cipele kad su tužbu podizali, ja hoću da uđem u bošnjačke, i ne mislim da ovo koristim u kampanji", rekao je Vučić.
Dodao je da želi da veruje da takvu poruku razumeju Bošnjaci i u BiH i u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ne vidim odbacivanje zahteva BIH kao pobedu

Izvor: B92, 10.Mar.2017

Lebane -- Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da odbacivanje zahteva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobedu...Kako kaže, pobeda će biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli da treba da gledaju u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspeh...Vučić je novinarima u Lebanu...

Nastavak na B92...

Vučić: Revizija nije pobeda, važna je budućnost

Izvor: Mondo, 10.Mar.2017

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da odbacivanje Međunarodnog suda u Hagu da razmatra nelegalan zahtev BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobedu...Foto: MONDO/Lana Stošić Vučić i Izetbegović igraju šah na Kalemegdanu..Pobeda će biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli...

Nastavak na Mondo...

Vučić: Odbacivanje revizije ne vidim kao pobedu, pobeda je kad Srbi i Bošnjaci zajedno gledaju u budućnost

Izvor: Blic, 10.Mar.2017

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da odbacivanje zahteva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobedu, jer će, kaže, pobeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli da treba da gledaju u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspeh...Vučić je novinarima u Lebanu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.