Vučić: Najbolja potvrda jedinstva i borbe za nacionalne interese

Izvor: RTS, 19.Maj.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Najbolja potvrda jedinstva i borbe za nacionalne interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je pobeda kandidata Srpske liste na vanrednim izborima na severu KiM najbolja potvrda jedinstva i borbe za najvažnije državne i nacionalne interese.
Aleksandar Vučić se telefonskim putem obratio okupljenima u centru Kosovske Mitrovice.

Predsednik je tom prilikom zahvalio svim ljudima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su, kako kaže, izašli na izbore na severu Kosova i Metohije – "u našoj zemlji, u našoj Srbiji".
"Hoću da se zahvalim ljudima jer, bez obzira na to što su bili pozivani sa različitih strana i provocirani od svih da na izbore ne izađu, da im se kaže da nije važno ko će da ih predstavlja jer nemamo šansu da opstanemo na svojim ognjištima. Naši ljudi su pokazali ogromnu energiju i želju da se bore za svoju budućnost i za bolje sutra svoje dece", rekao je Vučić.
Zahvalio im je što su izašli na izbore i podržali Srpsku listu, i čestitao predstavnicima te liste u sve četiri opštine.
Ovime, kako kaže, nisu rešeni svi problemi, ali su Srbi pokazali da će zajednički i jedinstveno da se bore za rešavanje problema i za sopstvene interese.
"Mislim da posle svih pretnji, ucena, užasnih uvreda, strašnih i teških reči koje su protiv Srpske liste i nas svih izgovarali i Albanci, ali i neki Srbi, da je ovo najbolja potvrda politike jedinstva, borbe za naše vitalne nacionalne i najvažnije državne interese", rekao je Vučić i zahvalio Srbima na važnoj odluci da se bore za svoja ognjišta i čuvaju srpski narod od nestanka.
Najavio je sastanak sa predstavnicima Srba u Beogradu pre sednice Skupštine o Kosovu i Metohiji, kako bi razgovarali o tome šta činiti u budućnosti.
"Da se pripremimo i za Pariz, za sve sastanke i da budemo apsolutno jedinstveni. Da verujemo jedni drugima i pokažemo da srpska sloga i jedinstvo pobeđuju i da niko srpski narod i Srbiju ne može da pobedi", rekao je Vučić.
Obećao je da će uvek biti zajedno sa srpskim narodom na Kosovu i da će se svi delovi Srbije boriti i za njihov opstanak i za državu Srbiju.
"Živeo naš narod na Kosovu i Metohiji i živela naša Srbija", poručio je Vučić.
Okupljeni u centru Kosovske Mitrovice pozdravili su aplauzom predsednika Vučića, uz povike "Aco, Srbine".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Srpskoj listi: Potvrda jedinstva (VIDEO)

Izvor: Mondo, 19.Maj.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Srpskoj listi na pobedi i zahvalio svim građanima na severu KiM koji su izlaskom na izbore to omogućili...Foto: Mondo/Stefan Stojanović.."Ovo je najbolja potvrda politike i jedinstva", rekao je Vučić i dodao:.."Želim da zahvalim svima koji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.