Minja, počivaj u miru. Hvala ti za sve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 09:33

Minja, počivaj u miru. Hvala ti za sve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagramu, povodom smrti poznatog televizijskog voditelja Minje Subote, da je Minja Subota bio jedan od junaka njegovog detinjstva, drag čovek čiji su glas, pesme i igre u muzičkom toboganu mamile osmehe na licima generacijama dece koja su odrastala u bivšoj Jugoslaviji i našoj Srbiji.

"Takvi junaci koji su bojili dane u lepo, odlaze samo u nezaborav. Minja, počivaj u miru. Hvala ti za sve", napisao je predsednik Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Instagram profilu "buducnostsrbijeav", uz fotografiju Minje Subote.

Subota preminuo je danas u 82. godini.

Maja Gojković uputila izraze saučešća porodici Minje Subote

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas telegram saučešća porodici Minje Subote, u kojem je navela da je sa velikom tugom primila vest o smrti ovog voditelja, saopšteno je danas iz Ministarstva kulture.

"Sa velikom tugom sam primila vest o smrti Minje Subote. Kulturna i muzička scena Srbije ostale su bez čoveka koji je svoj život i stvaralaštvo posvetio muzici. Ostaće upamćen po svom detinjastom duhu i mladalačkoj energiji zahvaljujući decenijama koje su obeležene njegovim pasioniranim stvaranjem i komponovanjem za najmlađe", navela je Gojković u saopštenju.

Prema rečima Gojković, legendarni "Muzički tobogan" uz koji su odrastale čitave generacije dece neraskidivo ide uz njegovo ime - čoveka koji je u sebi nosio ljubav prema muzici i lice koje je obeležilo tadašnju Televiziju Beograd.

"Prepoznatljiv po svojoj jednostavnosti, žaru za pesmom, igrom i životom, pamtićemo ga kao simbola jednog vremena zahvaljujući čijoj su vanrednoj posvećenosti i radu sa najmlađima, stvoreni trajni mostovi među generacijama sa svih prostora bivše Jugoslavije. U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime upućujem izraze najiskrenijeg saučešća", poručila je Gojković.

Dačić uputio saučešće povodom smrti Minje Subote

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je danas saučešće povodom smrti Minje Subote porodici, prijateljima i kolegama kompozitora, muzičara i čuvenog televizijskog voditelja, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

"Iskreno mi je žao zbog odlaska Minje Subote, velikog umetnika i čoveka bez čije reči i pesme nije moglo da se zamisli detinjstvo brojnih naših generacija. Minja Subota je na najlepši način uveo svako dete u svet muzike i prijateljstva, on je vaspitao čitave generacije u duhu dobrote i plemenitosti", rekao je Dačić.

Kako je dodao Subota će se pamtiti kao vedar i dobar drug, a da će njegova muzika biti najlepše sećanje na njega.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Takvi junaci koji su bojili dane u lepo, odlaze samo u nezaborav" Predsednik Vučić se OPROSTIO OD Minje Subote

Izvor: Blic, 17.Sep.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napisao je na Instagramu, povodom smrti poznatog televizijskog voditelja Minje Subote, da je bio jedan od junaka njegovog detinjstva, drag čovek čiji su glas, pesme i igre u muzičkom toboganu mamile osmehe na licima generacijama dece koja su odrastala u bivšoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.