Vučić: Kojim putem su došla vojna vozila? Neću da kažem

Izvor: Mondo, 29.Jul.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Kojim putem su došla vojna vozila? Neću da kažem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da otkriva kojim putem su dopremljena vojna oklopna vozila iz Rusije, naglašavajući da je "poštovano i međunardono javno pravo i ugovor sa Rusijom".

U Srbiju je stiglo 10 vojnih oklopnih vozila iz Rusije, a pre nekoliko dana iz Rumunije je objavljeno da su "na Dunavu presretnuti brodovi iz Rusije" kojim su ta vozila trebalo da budu prebačena u Srbiju.

Međutim, odmah je reagovalo rusko Ministarstvo odbrane, odlučno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << negirajući takve informacije i demantovalo je, pritom, da su vozila uopšte bila dopremljena brodovima.

Uglavnom tih 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM 2 danas je prikazano u Nišu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da otkriva kojim putem su i na koji način vozila dopremljena.

"Za nas je najvažnije da smo, poštujući norme međunarodnog javnog prava i u skladu sa ugovorm Srbije i Rusije, uspeli da dopremimo vozila na teritoriju Srbije. Kako su i kuda došla, to je naša stvar. Ne želim da zvučim arogantno i da vam ne odgovorim na pitanje, ali ono što mogu da kažem je da je sve urađeno u skladu sa zakonom i ugovorom sa Rusijom".

Izvor: Tanjug

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.