Vučić: Ja sam za razgraničenje i toga se ne stidim

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2019, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ja sam za razgraničenje i toga se ne stidim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se zalaže za razgraničenje na Kosovu ocenivši da je to "apsolutno najzdravije za Srbiju i Srbe".

On je za televiziju Prva rekao i da će referendum na tu temu biti raspisan ako bude imao nešto da predloži narodu, a, kako je rekao, predloga trenutno nema.

"Ja sam za razgraničenje i toga se ne stidim, ali Srbi su protiv toga i ja sam razumeo poruku naroda. Mi nismo spremni da čujemo istinu oko Kosova, čak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i kad je svi znaju. Neće to ljudi da prihvate jer to dira u njihove emocije", kazao je predsednik Srbije.

Govoreći o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu posle upada jedinice ROSU u opštine sa srpskom većinom, Vučić je rekao da je sednica SB UN uvek važna zbog "statusnog pitanja" ali je i ocenio da je skup u Parizu početkom jula u organizaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke premijerke Angele Merkel, "mnogo važniji", iako, kako je naveo, nije siguran da će uopšte biti održan.

Neću imati bilateralni sastanak sa Tačijem u Bratislavi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Bratislavi, na međunarodnoj konferenciji u organizaciji GlobSec, reći istinu i da je potrebno da Amerika privoli Prištinu da ukine takse na srpsku robu.

RTS je ranije preneo da će Vučić sutra učestvovati na međunarodnoj konferenciji u Bratislavi na panelu o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine. Tom skupu će prisustvovati i predsednik Kosova Hašim Tači.

Vučić je za TV Prva rekao da će tamo biti i kosovski predsednik Hašim Tači, ali da neće s njim imati bilateralni sastanak.

"Idem oslobođen svake krivice i odgovornosti za ono što se dešava na Kosovu", rekao je Vučić.

Konferencija GlobSec posvećena je bezbednosti u centralnoj Evropi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić i Tači danas u Bratislavi o budućnosti dijaloga sa Prištinom

Izvor: Danas, 06.Jun.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na međunarodnoj konferenciji u Bratislavi na panelu o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine, prenela je danas Radio-televizija Srbije (RTS). Članak Vučić i Tači danas u Bratislavi o budućnosti dijaloga sa Prištinom se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.