Vučić: Izgradili smo najviše bolica u poslednjih pet nego u prethodnih 50 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 14:11

Vučić: Izgradili smo najviše bolica u poslednjih pet nego u prethodnih 50 godina

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su stručnjaci izračunali da bi, po pitanju Klinike za plućne bolesti "Knez Selo" kod Niša, bili mnogo veći troškovi renoviranja i rekonstrukcije, nego da se gradi nova bolnica.

- Verujem da će, ako budemo bilo šta radili po tom pitanju, u Knez Selu biti nova bolnica za plućne bolesnike. Stručni ljudi će o tome da donesu odluku - odgovorio je Vučić na pitanje novinara da je tačno ono što je najavljeno, da će bolnica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Knez Selu, odnosno imanje na kojem se nalazi, biti prodato, dok se najavljuje nova bolnica u Nišu.

Vučić je rekao da država danas ima više novca nego ranije, najviše u modernoj istoriji srpske države, tako da veruje da će novac moći da se uloži ne u renoviranje i obnovu, već u izgradnju onoga što je najbolje, dodajući da je i zdravstvena stanica u Pukovcu obnovljena 2017/2018.

- Čuo sam razne gluposti zašto je dolazio u Doljevac... Ne zato što mi je potrebna podrška, ovde dobijamo 86 odsto glasova, nije to pitanje, već je pitanje šta možemo da uradimo za Doljevac i niske stope vakcinacije. Ali, dobio sam uveravanje da će se to promeniti i da će Doljevac, od 20 najgorih opština, u tome biti u sredini ili pri vrhu u narednih sedam dana - rekao je Vučić.

Dodao je i da država radi sve što može, ali ne može svaki put, pruga, zgrada da se renoviraju za nekoliko godina, a da stotinama godina ništa nije pipnuto.

- Izgradili smo najviše bolica u poslednjih pet nego u prethodnih 50 i to nije preterivanje, ni metarofa - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.