Vučić objavio važnu vest: Četvorovalentne vakcine u Torlaku

Izvor: B92, 17.Apr.2021, 21:54

Vučić objavio važnu vest: Četvorovalentne vakcine u Torlaku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji "Fokus" na TV B92 naveo je da "u Torlak nije ništa ulagano od 2000. godine".

"Za Torlak se zalagao Lončar. Sada je donet zaključak: Znate da smo pravili trovlanetnu vakcinu za grip, primiću je ove godine i zamoliću ljude da je prime što više da odvojimo grip od korone. Naša odluka je da idemo u prizvodnju četvorovalentne vakcine koje u Evropi proizvode samo Sanofi i Glakso", rekao je on.

Kaže da tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postajemo velesila - ulaganjem u medicinu, vakcine, zdravstvo... "Virusa će biti još, menjaće se vakcine, sledećih godina ćete primiti drugačije vakcine, a od svega toga vam zavisi posao, život i ekonomija", zaključio je on. Takođe, naveo je da u ponedeljak stiže još 211.000 Fajzer vakcina protiv kovida 19. "Sa vakcinama radimo veliki posao", dodao je on.

Nakon toga, u maju, stiže još 500.000 kineskih vakcina.

"Znam da će nama Kinezi da daju još milion", izjavio je predsednik.

Prema njegovim rečima, samo Fajzer i Sinofarm isporučuju na vreme vakcine, navodeći da je iz Kovaks programa stiglo manje vakcina nego što je trebalo.

"Fajzer i Kinezi rade kao švajcarski sat", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Uskoro još 710.000 doza, još minimum pet godina ćemo morati da se vakcinišemo"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da u ponedeljak ili u utorak ujutru stiže još 211.000 fajzerovih vakcina..."Kinezi i Fajzer rade kao švajcarski sat, što se tiče isporuka vakcina, svaka im čast. U ponedeljak stiže to, a onda u sledeću nedelju mislim da stiže još 500.000...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.