Vučić: Đoković je žrtva; Srbljanović: Federer i Nadal ne bi uradili to što on jeste

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 00:11

Vučić: Đoković je žrtva; Srbljanović: Federer i Nadal ne bi uradili to što on jeste

Predednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Austalijanci zaustavili Đokovića da bi se iživljavali na njemu.

On je pojasnio za TV Prva da je najbolji teniser sveta Novak Đoković bio žrtva predizbornih igri u toj zemlji.

"Oni su hteli da se iživaljavaju nad njim zbog izborne kampanje", rekao je on.

Vučić je napomenuo da Đoković ne bi ni krenuo na put u Australiju da je odluka bila da niko ko nije vakcinisan ne može da uđe, ali je rečeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je moguće ući uz izuzeće.

"Imao je validne testove i sve urađeno u skladu sa zakonom. Nisu oni njega tamo matretirali jer su znali gde je proveo vreme, već zato što su hteli da se iživljavaju nad njim, jer im je to bitno zbog izbora. Sad kad mu kažu da ne može negde da učestvuje jer nije vakcinisan, to može da nam se sviđa ili ne, ali to su pravila", rekao je on.

Kako je dodao, da su u pitanju bili Federer ili Nadal, ne bi bilo tako.

Sa druge strane, Biljana Srbljanović smatra da je "defakto problem što je bio u Španiji i da li mu je pravi test, i da li je bio među decom ako je bio zaražen". "Vi zaista mislite da se Australija bavi nečim što je Srbija. Mi imamo neki osećaj inferiorne superiornostii svaka pobeda Đokovića je naša osveta za Kosovo. Mislim da je taj pritisak, to što njegovi roditelji govore, to njemu samo odmaže", navodi ona. Kako kaže, Federer i Nadal to ne bi uradili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.