Izvor: RTS, 21.Sep.2021, 10:12

Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, situacija na KiM glavna tema

Predsednik Aleksandar Vučić predsedavao je hitnoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj se razgovaralo o poslednjim potezima Prištine i situaciji na Kosovu i Metohiji.
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost počela je oko 10 časova u Palati "Srbija". Očekuje se da se, po završetku zasedanja, javnosti obrati neko od članova Saveta.
Zasedanju prisustvuju ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić. 
Predsednik Vučić zakazao je hitnu sednicu Saveta nakon što su prištinske vlasti juče ujutru počele da oduzimaju registarske tablice sa oznakama sa severa Kosova.
Tom merom vozila sa oznakama iz centralne Srbije moraju da uzimaju probne oznake i da plaćaju taksu.
Prevoz ljudi i robe potpuno je obustavljen i situacija je mirna iako su specijalne jedinice kosovske policije Rosu i dalje raspoređene na Jarinju i Brnjaku.
Meštane sa severa KiM ovakvi potezi su uznemirili, zbog čega su organizovali mirne proteste na Jarinju. Oni su tamo proveli noć i ne nameravaju da se raziđu dok Priština ne povuče nove mere.
Ovakve poteze Prištine predsednik Srbije juče je, tokom obraćanja javnosti, ocenio kao demonstraciju sile. Srbima na Kosovu i Metohiji poručio je da ne nasedaju na provokacije Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO UŽIVO: Završena sednica Saveta za bezbednost u vezi sa Kosovom i Metohijom

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2021

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj se razgovaralo o poslednjim potezima Prištine i situaciji na Kosovu, završena je danas posle skoro dva sata.

Nastavak na Radio 021...

Vučić: Odbio sam predlog Kvinte za rešenje, tražimo povlačenje svih trupa sa severa KiM

Izvor: RTS, 21.Sep.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Srbija traži povlačenje svih trupa koje su upale na sever Kosova i Metohije, hitan odgovor EU da li postoji Briselski sporazum u pravnom prometu. Poručuje da je odbio "tobožnje kompromisno rešenje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.