Izvor: RTS, 09.Feb.2023, 11:48

Vučić sa ambasadorima zemalja Kvinte: Beograd u potpunosti posvećen dijalogu, formirati ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču i najvišim diplomatskim predstavnicima tih zemalja u Beogradu i ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju ZSO. Sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS u Beču razgovarao je i ministar Ivica Dačić.
Sastanak Aleksandara Vučića sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču i najvišim diplomatskim predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tih zemalja u Beogradu održan je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, objavljeno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je na sastanku razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim pitanjima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.
Još jednom je ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom, jer u suprotnom učešće u dijalogu gubi smisao.
Predsednik i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i o evrointegracijama Srbije.
Vučić je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-om kao jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kao i njenom misijom u Srbiji.
Dačić: Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-omSa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS-u u Beču sastao se i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Šef srpske diplomatije i ambasadori Kvinte razgovarali su i o bezbednosnoj situaciji u Evropi, kao i evrointegracijama Srbije.
Dačić je posebno istakao da Srbija ceni dobru saradnju sa OEBS-om kao jednom od najznačajnijih regionalnih bezbednosnih platformi za dijalog, kao i njenim misijama u Srbiji, ističući posebno važnost statusne neutralnosti terenske misije OEBS na Kosovu, u čijem mandatu se sprovodi monitoring nad poštovanjem ljudskih prava, prava zajednica i jačanje demokratskih institucija, navodi se u saopštenju.
Takođe je razgovarano o situaciji na Kosovu i Metohiji, uz obostranu ocenu da je neophodno sačuvati mir i smanjiti tenzije uz povratak dijalogu koji je u obostranom interesu.
Ministar spoljnih poslova podvukao je da je za Srbiju važno poštovanje i implementacija do sada potpisanih sporazuma.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić sa ambasadorima Kvinte pri OEBS i diplomatskim predstavnicima u Beogradu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 09.Feb.2023

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte pri OEBS u Beču i najvišim diplomatskim predstavnicima tih zemalja u Beogradu, objavljeno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.   View this post on Instagram   A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.