Vučić 29. i 30. aprila u Berlinu s Merkelovom i Makronom

Izvor: B92, 28.Apr.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić 29. i 30. aprila u Berlinu s Merkelovom i Makronom

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće sutra, 29. aprila u Berlin, gde će učestvovati na sastanku o Zapadnom Balkanu.

Samit se održava na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Po dolasku u Berlin, kako Tanjug saznaje, predsednik Srbije sastaće se najpre sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, u predstavništvu Evropske komisije u glavnom gradu Nemačke.

Inače, poziv za učešće u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velikoj konferenciji o Zapadnom Balkanu dobili su premijeri svih zemalja regiona, kao i posebno predsednik Srbije Vučić i predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači.

Kako su ranije najavljivali različiti zvaničnici iz EU, sastanak, pored pospešivanja saradnje na Zapadnom Balkanu, ima pre svega za cilj pronalaženje rešenja za izlazak iz ćorsokaka, u kojem se nalazi dijalog Beograda i Prištine.

Neposredno uoči početka konferencije, novinarima će se obratiti nemačka kancelarka Merkel i francuski predsednik Makron,a tek potom je predviđen sastanak o Zapadnom Balkanu.

Razgovori o situaciji u regionu biće nastavljeni i na radnoj večeri, čiji su domaćini Mrkel i Makron.

Drugog dana boravka u Berlinu, u utorak, 30. aprila, predsednik Srbije imaće razgovor i sa Ginterom Krihbaumom, predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu.

Takođe, šef srpske države razgovaraće, kako je predviđeno, i sa poslanikom Bundestaga Johanom Vadepulom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.