Vršački vođa Saveza za Srbiju Branislav Lazin osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršački vođa Saveza za Srbiju Branislav Lazin osuđen na tri godine zatvora zbog trgovine drogom

Sredinom prošle godine policija je prilikom pretresa kuće Branislava Lazina pronašla 490 stabljika marihuane, težine oko osam i po kilograma i tri kilograma i 670 grama suve marihuane

Reč je o Branislavu Lazinu nekadašnjem vlasniku Televizije Panovizija i idejnom tvorcu i vođi prošlogodišnjih protesta protiv aktuelne vlasti u Vršcu. A pre dva meseca u Vršcu se okupio tzv opozicioni Savez za Srbiju . Među šačicom ljudi koji su uništavali našu zemlju pojavio se upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Branislav Lazin, sada pravosnažno osuđeni diler droge, u društvu osoba poput Tanje Vešović, Borislava Novakovića, i drugih čija „dela“ se naveliko prepričavaju po Vršcu i drugim gradovima.

Kako je Apelacioni sud objavio na svom sajtu, Branislav Lazin je oglašen krivim što je od tačno neutvrđenog dana sredinom 2016. godine zaključno sa 24. majem 2017. godine, u Vršcu, neovlašćeno proizvodio supstancu pod nazivom „kanabis“ i to tako što je tačno neutvrđenog dana od sredine 2016. godine kada je od prijatelja dobio opojnu drogu marihuanu u svežem stanju zajedno sa semenkama, istu razvrstao na listove, cvasti i stabljike, osušio je, prepakovao u odgovarajuću ambalažu koja je 24. maja 2017. godine prilikom pretresa njegove kuće od strane policijskih službenika pronađena i to delom u radionici, u zaključanoj fioci radnog stola upakovana u 3 plastične tegle ukupne količine 62,54 grama  neto mase cvasti i grana marihuane, a delom u pomoćnoj prostoriji u 4 PVC kese u zamrzivaču ukupne površine 2.416,42 grama neto mase listova marihuane, dok je u martu 2017. godine u bašti svoje kuće u Vršcu semenke psihoaktivne supstance konoplje koje je dobio od prijatelja zasadio u zemlju, u plastične kofe i kanistre i tako zasađene semenke, od kojih je niklo ukupno 490 biljaka, zalivao, negovao, sve dok policijski službenici nisu taj zasad otkrili, posekli, oduzeli uz potvrdu, osušili ukupno 1460,39 grama neto mase suve materije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.