Vremenska prognoza - 30. decembar

Izvor: RTS, 29.Dec.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 30. decembar

Oblačno, ponegde slaba kiša ili susnežica, temperatura od 3 do 8 stepeni. Od večeras do utorka ujutru kiša, susnežica i sneg. Na zapadu i jugozapadu formiranje snežnog pokrivača od 10 do 20 centimetara. Zbog pojačanog severozapadnog vetra u brdsko-planinskim predelima moguće je stvaranje snežnih nanosa. U Beogradu kiša i sneg, prestanak padavina u toku novogodišnje noći.

Prognoza vremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
30.12.2018. Nedelja: Pretežno oblačno, ponegde slaba kiša ili susnežica uglavnom na severu i istoku, na planinama slab sneg. Uveče i u toku noći pojačanje padavina u svim krajevima, na severu kiša i susnežica, na zapadu i jugozapadu sneg i stvaranje snežnog pokrivača, u planinama povećanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 3 do 8 stepeni. 31.12.2018. Ponedeljak: Oblačno, u većem delu sa kišom i susnežicom. Na zapadu i jugozapadu sneg i uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača. U planiskim predelima sneg, jak vetar i stvaranje snežnih nanosa. U toku noći slabljenje, a na severu i prestanak padavina. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša od 3 do 5 stepeni.
U novogodišnjoj noći u centralnim delovima slaba kiša i susnežica, na jugozapadu slab sneg, na severu Srbije i u Timočkoj Krajini suvo. Temperatura oko ponoći od -1 do 2 stepena. Upozorenje: Stvaranje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.
01.01.2019. Utorak : Ujutro oblačno, na jugozapadu i jugu još ponegde slab sneg. U toku dana umereno i suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 do 6 stepeni.
02.01.2019. Sreda:  Veći deo dana umereno oblačno, suvo i malo toplije. Uveče i noću jače naoblačenje s kišom, snegom i padom temperature. Vetar slab i umeren, zapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 3 do 7 stepeni.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 03.01.2019. do 07.01.2019.)
Od četvrtka do nedelje pretežno oblačno i hladno, mestimično sneg. U većini mesta ledeni dan (najviša dnevna temperatura niža od 0 stepeni). Od nedelje suvo i malo toplije.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oblačno, moguća kiša i susnežica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2018, 01:51

U Vojvodini će danas preovlađivati oblačno vreme, u toku dana moguća slaba kiša ili susnežica, uglavnom na severu i istoku zemlje, a na planinama ponegde slab sneg. Uveče i u toku noći padavinska zona prosiriće se i na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.