Vremenska prognoza - 3. decembar

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 3. decembar

U toku noći i sutra Srbija će se zabeleti. Kiša će preći u susnežicu i sneg južnije od Beograda. Na Kopaoniku, u susret početku skijaške sezone, pašće još oko 15 cm snega. Trenutno ga ima 14 cm. Sutra posle podne oblačnost napušta Srbiju. Jutarnja tempetatura od -2 do 2, a najviša od 1 do 5 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RHMZ)
2. 12. 2019. Ponedeljak - Oblačno. Padavinska zona će se sa severa i zapada do kraja dana proširiti na celu zemlju, na planinama sneg. Uveče i tokom noći, sa padom temperature, kiša će preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije. Na severu Vojvodine tokom noći prestanak padavina. Vetar umeren i jak, na jugu Banata pre podne povremeno olujni, jugoistočni, posle podne i uveče u skretanju na severni i severozapadni. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9 stepeni, uveče u značajnom padu. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 80%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.
3. 12. 2019. Utorak - Hladno. Na severu Vojvodine pretežno sunčano, u ostalim krajevima oblačno, u nižim predelima sa kišom i snegom, a u brdsko-planinskim sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača, koji će se stvarati ponegde i u nižim predelima. Do kraja dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u svim krajevima. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, na istoku povremeno i jak, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 2, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni. Upozorenje: Sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.
4. 12. 2019. Sreda - Jutro hladno sa slabim mrazom, mestimično maglom ili niskom oblačnošću. U toku dana malo do umereno oblačno i hladno. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u pojačanju. Najniža temperatura od -5 do -2, najviša dnevna od 2 do 4 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.
5. 12. 2019. Četvrtak - Jutro hladno sa slabim mrazom, mestimično maglom ili niskom oblačnošću koja će se ponegde zadržati duže tokom prepodneva. U ostatku dana malo do umereno oblačno i hladno. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od -5 do -2, najviša dnevna od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.
6. 12. 2019. Petak - Jutro hladno sa slabim mrazom. Tokom dana toplije uz naoblačenje koje će ponegde usloviti kišu. Vetar slab, južni. Najniža temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 4 do 10 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 80%.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 7. 12. 2019. do 11. 12. 2019)
Za vikend i početkom naredne sedmice još malo toplije, samo u subotu ponegde sa kišom. U utorak naoblačenje i zahlađenje sa snegom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.