Vremenska prognoza - 21. novembar

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 21. novembar

Oblačno s kišom, na istoku i na planinama sa snegom. Vetar će posle podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

20.11.2018. Utorak: Oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom. Obilne padavine se očekuju na jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, u košavskom području >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jak, a u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujni, jugoistočni. Najviša temperatura od 2 do 9 stepeni. Upozorenje: Opasna pojava - Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 90% - Količina padavina veća od 40 l/m² za 24 h, verovatnoća 70% - Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 60%.
21.11.2018. Sreda: Oblačno s mestimično sa kišom, na planinama i na istoku sa snegom. Vetar ujutro i pre podne umeren i jak, ujutro i pre podne u košavskom području jak, na planinama, jugu Banata i donjem Podunavlju olujni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 6, a najviša dnevna u većini mesta od 3 do 8 stepeni. Upozorenje: Opasna pojava - Udari vetra > 24 m/s, verovatnoća 70%.
22.11.2018. Četvrtak : Ujutru i pre podne oblačno mestimično sa kišom, na planinama i na istoku sa snegom. Od sredine dana postepen prestanak padavina. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša dnevna u većini mesta od 2 u Timočkoj Krajini do 8 stepeni u košavskom području.
23.11.2018. Petak: Postepeno razvedravanje, samo na istoku tokom čitavog dana oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša dnevna u većini mesta od 6 do 8 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 3 stepena.
24.11.2018. Subota: Ujutro ponegde kratkotrajna magla i slab mraz. Tokom dana malo i umereno oblačno, suvo i malo toplije. Vetar slab i umeren, jugoistočni.  Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša dnevna u većini mesta od 5 do 8 stepeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.