Vremenska prognoza - 16. decembar

Izvor: RTS, 15.Dec.2018, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 16. decembar

Na zapadu i severozapadu zemlje sneg je prestao da pada, u ostalim krajevima prestanak padavina posle podne i uveče. Najviša dnevna temperatura do 3 stepena. Sutra i u utorak hladnije, temperatura ispod nule i slab sneg, od srede suvo i malo toplije.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

15.12.2018. Subota Oblačno sa snegom uz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugu i jugoistoku kiša i susnežica, ponegde uz poledicu, a uveče i u toku noći i u ovim predelima sa snegom, dok se na severozapadu očekuje slabljenje padavina. Vetar slab i umeren, jugoistočni, u toku dana u skretanju na severozapadni. Najviša temperatura u većini mesta oko 0, na jugu i jugoistoku toplije, od 3 do 9 stepeni. Povećanje visine snežnog pokrivača ≥ 10 cm za 12h. Verovatnoća 95%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%.
16.12.2018. Nedelja Oblačno, na zapadu i severozapadu Srbije ujutru prestanak padavina, a u ostalim krajevima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugoistoku Srbije i u Timočkoj Krajini mešovite padavine (kiša i sneg), ponegde uz poledicu. Posle podne i uveče slabljenje i postepen prestanak padavina uz kratkotrajno razvedravanje sa severozapada. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od -1 do 3 stepena. Dalje povećanje visine snežnog pokrivača ≥ 5 cm za 6h, verovatnoća 95%.
17.12.2018. Ponedeljak Oblačno, povremeno sa slabim snegom. Na istoku i jugoistoku Srbije mešovite padavine (kiša i sneg). U Timočkoj Krajini ponegde kiša uz poledicu. Vetar slab i umeren, jugoistočni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -6 do -1, a najviša od -2 do 2 stepena.  Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 95%. Tmin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prestanak padavina na severu i zapadu, u Timočkoj Krajini poledica

Izvor: Blic, 16.Dec.2018, 01:57

Na zapadu i severozapadu Srbije ujutro se očekuje prestanak padavina, dok će se u ostalim krajevima zadržati oblačno vreme sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.